Παραλύει ο δημόσιος τομέας

Παραλύει ο δημόσιος τομέας

Κινητοποιήσεις σε όλη την Κρήτη

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι. Στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ μετέχουν, μεταξύ άλλων, εκπαιδευτικοί, γιατροί και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς και οι Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας (ΥΠΑ).

Στο Ηράκλειο συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας, στα Χανιά στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στις 10.30 έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνης και στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου.

αδεδυ

Μαθητέςμαθητές

 

Λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην απεργία, η AEGEAN και η Olympic Air αναγκάζονται να ακυρώσουν όλες τις πτήσεις του δικτύου τους σήμερα.

Τα αιτήματα των δημοσίων υπαλλήλων είναι τα εξής, θωράκιση της δημόσιας υγείας, μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών, διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, επέκταση του θεσμού των βαρέων-ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας.

Ακόμα, η ΑΔΕΔΥ ζητά την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, το αφορολόγητο να είναι στα 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και μείωση των ανώτατων συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%. Οι δημόσιοι υπάλληλοι υποστηρίζουν πως χρειάζονται επιπλέον προσλήψεις και ζητούν την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών αλλά και του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Η ΑΔΕΔΥ λέει «όχι» στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ