Παράσταση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ

Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχωρά η ΕΛΜΕ Ηρακλείου την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου έξω απο την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Η κινητοποίηση θα γίνει στις 14.00.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΕΛΜΕ αναφέρει:

"Δίνουμε οργανωμένα απάντηση στη επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης με παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ηρακλείου την Πέμπτη 14-1-21 και ώρα 2:00μ.μ.

 Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου καταδικάζει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ , όπως αποτυπώνεται  στη δραματική έλλειψη των βασικών μέτρων  υγειονομικής προστασίας των σχολείων και της κοινωνίας συνολικότερα, όσο και σε εκείνο  της θεσμικής επίθεσης στα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας, στις εργασιακές, συλλογικές, δημοκρατικές και συνδικαλιστικές κατακτήσεις των εκπαιδευτικών

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της ΝΔ , αντί να πάρει τα αναγκαία μέτρα υγειονομικής θωράκισης των σχολείων και του λαού συνολικά, ΜΕΙΩΣΕ(!) το κονδύλι του κρατικού προϋπολογισμού για την υγεία(17%), εν μέσω πανδημίας. Αρνείται να προσλάβει το αναγκαίο διδακτικό προσωπικό και τους υπαλλήλους καθαριότητας, αλλά και να διαθέσει τους κατάλληλους χώρους για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων .Ετσι αποκλείει τους μαθητές από το αναφαίρετο δικαίωμα στη ζωντανή διδασκαλία, κρατώντας τα σχολεία κλειστά και επιβάλλοντας με ΠΝΠ το αντιπαιδαγωγικό μέτρο  της «Τηλε-εκπαίδευσης» που ακυρώνει τις θεμελιώδεις προϋποθέσεις διδασκαλίας και μάθησης.

 Καταδικάζει, ουσιαστικά, η κυβέρνηση  τους μαθητές στην αμάθεια, λόγω της Υποχρηματοδότησης της Παιδείας(1,17%) και της Υγείας, ενώ την ίδια στιγμή επιταχύνει τις διαδικασίες της κατάθεσης αντιδραστικών νομοσχεδίων στη Βουλή και της ψήφισης αντιδραστικών εκπαιδευτικών μέτρων που υλοποιούν τις αντιλαϊκές αρχές των συνθηκών της ΕΕ, του Ο.Ο.ΣΑ και του ΣΕΒ και ακυρώνουν πολύχρονες μορφωτικές και εργασιακές κατακτήσεις.

Η   κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει το αντιπαιδαγωγικό μέτρο της «Τηλε-εκπαίδευσης», με Υ.Απόφαση(ΦΕΚ B 5787/30-12-2020) επιβάλλει την Τράπεζα Θεμάτων που λειτούργησε στο παρελθόν  και θα λειτουργήσει ξανά ως εξεταστικό μέσο ΑΠΟΠΟΜΠΗΣ μιας μεγάλης μερίδας μαθητών  από την Α τάξη του ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και των Ειδικών σχολείων.
Παρ/λα, θεσπίζει την Αποκεντρωμένη-ιδιωτικοποιημένη Δομή του ΕΠΑΛ, εισάγοντας ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια στη λειτουργία των σχολείων,  κατεδαφίζοντας μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα, ενώ με το νέο σχέδιο νόμου για την Γ/θμια Εκπαίδευση, μειώνει δραματικά τον αριθμό των εισακτέων, αναγνωρίζει ως ισότιμους τους τίτλους των κολεγίων και των Πανεπιστημιακών σχολών και επιβάλλει το βάρβαρο μέτρο της Αστυνόμευσής τους,

Για τους παραπάνω λόγους:

Ø Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει τώρα όλα τα αναγκαία  μέτρα της  άμεσης και ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων. Η «τηλε-εκπαίδευση» δε συνιστά εκπαίδευση, αλλά αντιπαιδαγωγικό μέσο αμορφωσιάς που επιτείνει τις κοινωνικές  ανισότητες. Αρνούμαστε την  «τηλε-αξιολόγηση»  που ακυρώνει  θεμελιώδεις αρχές της παιδαγωγικής. Διεκδικούμε την ασφαλή δια ζώσης λειτουργία των σχολείων.Προασπιζόμαστε όλες τις συλλογικές δημοκρατικές κατακτήσεις(συνεδρίες των συλλόγων στο χώρο και το χρόνο λειτουργίας των σχολείων κλπ)

Ø Να καλύψει όλες τις ανάγκες του ΕΣΥ

Ø Να διενεργήσει με κεντρικό σχεδιασμό τώρα μαζικά test  για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές

Ø Να λάβει  όλα τα αναγκαία μέτρα μαζικού, άμεσου και ασφαλούς εμβολιασμού

Ø Να πάρει πίσω την Απόφαση για την Τράπεζα Θεμάτων

Ø  Να μειώσει  δραστικά την ύλη  σε όλα τα μαθήματα

Ø  Να επαναφέρει και να κατοχυρώσει όλα τα αντικείμενα  των κοινωνικών, οικονομικών επιστημών και της καλλιτεχνικής παιδείας.

Ø Να μην καταθέσει το απαράδεκτο σχέδιο νόμου για την Γ/θμια: Καμία ισοτίμηση των πτυχίων με τους τίτλους των κολεγίων, καμία μείωση των εισακτέων. Εξω η Αστυνομία από τις Πανεπιστημιακές σχολές

Ø Να καλύψει όλες τις ανάγκες με μαζικούς διορισμούς μονίμων

Ø Να άρει όλα τα μέτρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης

Ø Καμία διενέργεια «τηλε-διαγωνισμάτων». Σχετικά με την κατάθεση της βαθμολογίας, τονίζουμε ότι, επειδή η «τηλε-εκπαίδευση» ακυρώνει τις θεμελιώδεις προϋποθέσεις της εκπαιδευτικής πράξης, υποστηρίζουμε το θεσμικά κατοχυρωμένο δικαίωμα που αφορά στις αντικειμενικές δυσκολίες εξέτασης των μαθητών κατά το Α Τετράμηνο(παρ. 1 του αρθ.103, ν.4610/2019) και προβλέπει τη γραπτή εξέταση και κατάθεση  της βαθμολογίας στο Β τετράμηνο

Ø Κατάργηση των 3μηνων συμβάσεων των αναπληρωτών συναδέλφων  και  διεύρυνση των υπαρχουσών σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους-Όχι στις Τοπικές Προσλήψεις στις ΔΙΔΕ.

Ø Κατάργηση των ν 4692 και4763 και όλου του αντιλαϊκού θεσμικού πλαισίου στην Εκπαίδευση

Ø Καμία Αξιολόγηση-Διαβάθμιση-Απόλυση

 

Ø  Συμμετέχουμε στο κάλεσμα της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σε σύσκεψη την Κυριακή 17/1/21 στις 10:30π.μ. με θέμα: «Κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις ενάντια στην αντιδραστική-αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης»"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ