Παράταση για την υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες, ζητούν οι φοροτεχνικοί

Παράταση για την υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες, ζητούν οι φοροτεχνικοί

Η επιστολής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας

Παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών με επιστολή της προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και τους συναρμόδιους υπουργούς. 

Αναλυτικά η επιστολή: 

Όπως γνωρίζετε με το Άρθρο 59 του ν. 4573/2020 (ΦΕΚ Α’ 227/18.11.2020) δόθηκε παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων, μέχρι τις 28/2/2021.

Κατανοούμε και αναγνωρίζουμε ότι με την ανωτέρω απόφαση δόθηκε παράταση επί των αρχικών καταληκτικών ημερομηνιών λόγω των έκτακτων ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην Χώρα και των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Καθώς όμως οι έκτακτες συνθήκες που κατέστησαν αναγκαία την ανωτέρω παράταση, όχι μόνο εξακολουθούν να ισχύουν, αλλά έχουν επιδεινωθεί, και συνυπολογίζοντας την πληθώρα άλλων δηλωτικών υποχρεώσεων που έχουν οι συνάδελφοι Λογιστές – Φοροτεχνικοί αυτήν την περίοδο, η ανωτέρω καταληκτική ημερομηνία δεν επαρκεί για την ομαλή ολοκλήρωση των δηλώσεων πόθεν έσχες.

Για τους ανωτέρω, λοιπόν, λόγους αιτούμαστε  τη μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων, τουλάχιστον, μέχρι τις 17/5/2021.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ