Παράταση για τους δασικούς χάρτες ζητάνε οι αγρότες της Ιεράπετρας

Newsroom
Newsroom

Αίτημα παράτασης καταληκτικής ημερομηνίας κύρωσης δασικών χαρτών στην Κρήτη

Αίτημα για την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας κύρωσης των δασικών χαρτών στην Κρήτη καταθέτει στον υπουργό Κ.Σκρέκα, ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας

Η επιστολή

Κε Υπουργέ,

Σας στέλνουμε αυτή την επιστολή αναφορικά με την καταληκτική ημερομηνία κύρωσης των δασικών χαρτών για την περιοχή της Κρήτης και ειδικότερα για τους νόμους Ηρακλείου και Λασιθίου.

Η ημερομηνία που έχει ορισθεί από τις υπηρεσίες είναι η 16 Μαΐου 2022. Με τα έως τώρα δεδομένα από τους εμπλεκόμενους φορείς, διαφαίνεται ότι θα μείνουν εκτός ένας μεγάλος όγκος υποθέσεων, καθώς είναι μία χρονοβόρα διαδικασία για να επιτευχθεί η ορθή αποτύπωση και χαρακτηρισμός των γαιών.

Σημαντικό επίσης στοιχείο για την ολοκλήρωση της αποτύπωσης είναι η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο πρωτίστως να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις των ήδη αναρτημένων δασικών χαρτών για τις εκτάσεις πού καλύπτονται από π.χ. φασκόμηλο, θυμάρι, ασπάλαθο αχινοποδι, κ.α. (σύνολο 27 είδη που φύονται στις παραπάνω περιοχές) που δεν αποτελούν δασική βλάστηση.

Με το δεδομένο ότι πέραν αυτής της ημερομηνίας (26/5/2022) οι ιδιοκτήτες χάνουν το δικαίωμα να προβούν σε ενστάσεις (σύμφωνα με το νόμο), αντιλαμβάνεστε τις συνέπειες που θα υπάρξουν εάν δεν ενεργήσετε ΆΜΕΣΑ με τις ανάλογες διαδικασίες.

Από τα παραπάνω σας καλούμε να ορίσετε νέα ΠΑΡΆΤΑΣΗ της καταληκτικής ημερομηνίας, τουλάχιστον μέχρι τέλος του έτους 2022 για να προλάβουν να διεκπεραιωθούν όλες οι περιπτώσεις.

Σας καλούμε επίσης να προγραμματίσετε άμεσα, ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ στο γραφείο σας με εμάς, ώστε να σας εξηγήσουμε εν συντομία και με απόλυτη σαφήνεια το σύνολο των ζητημάτων από όπου προκύπτουν όλα τα προβλήματα, τονίζοντας σας τις επίμαχες διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση σας σε αυτό το αίτημα μας και είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.


 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ