Παράταση συμβάσεων εργαζομένων που προσελήφθησαν για την διαχείριση της πανδημίας

Παράταση συμβάσεων εργαζομένων που προσελήφθησαν για την διαχείριση της πανδημίας

Τί αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου μετά από εισήγηση της Αντιδημάρχου Οικονομικών

Σε παράταση των συμβάσεων εργαζομένων που προσελήφθησαν για την διαχείριση του Covid-19, προχώρησε o Δήμος Ηρακλείου μετά την σχετική εισήγηση και απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα εκδόθηκε σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία δόθηκε η δυνατότητα τετράμηνης παράτασης σε αυτές τις συμβάσεις και έτσι η Αντιδήμαρχος Προσωπικού και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Μαρία Καναβάκη προχώρησε σε σχετική εισήγηση και  με πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής προχώρησε ήδη στις παρακάτω παρατάσεις λόγω COVID:

  •  27 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων στο Πράσινο
  • 18 άτομα γενικών καθηκόντων στην υπηρεσία Αθλητισμού (αθλητικές δομές)
  • 6 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων στο Τμήμα Αδειοδοτήσεων Καταστημάτων
  • 15 άτομα καθαρίστριες εσωτερικών χώρων στο Τμήμα Πρωτοκόλλου
  •  5 άτομα εργάτες γενικών καθηκόντων στα Δημοτικά Κοιμητήρια

Επίσης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής  η Αντιδήμαρχος κυρία Καναβάκη εισηγήθηκε  για παράταση ακόμη συμβάσεων covid για 18 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων στη Διεύθυνση Συντήρησης και Αυτεπιστασίας και για 2 άτομα Οικονομικού στο Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας και για 8 στη Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης

Σημειώνεται ότι η Αντιδημαρχία Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών προχώρησε μεταξύ άλλων και σε προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για ενίσχυση νευραλγικών τμημάτων του Δήμου με σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου και συγκεκριμένα διάρκειας 4 μηνών.

Έχουν προσληφθεί 198 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων στις υπηρεσίες καθαριότητας, Πρασίνου, Κοινωνικής Ανάπτυξης, Παιδείας (αθλητισμού),Τεχνικής και Δημοτικής Περιουσίας.         

Μετά από αυτή την εξέλιξη η Αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη δήλωσε: 

"Από την έναρξη της πανδημίας το Μάρτιο του 2020 και μόλις δόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η δυνατότητα πρόσληψης έκτακτου προσωπικού για την κάλυψη των κατεπειγουσών αναγκών που η πανδημία δημιούργησε, στο Δήμο Ηρακλείου αξιοποιήσαμε την εν λόγω διάταξη για να  να στηρίξουμε νευραλγικά πόστα και κρίσιμες υπηρεσίες που όλο αυτό το διάστημα είναι στην πρώτη γραμμή και που μάλιστα η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας τους αλλα και η επιπλέον ενίσχυσή τους ήταν απαραίτητες για την αντιμετώπιση της νέας έκτακτης και πρωτοφανούς αυτής κατάστασης.

Με τον τρόπο αυτό μπορέσαμε να προσλάβουμε έκτακτο προσωπικό στην Καθαριότητα, στις Κοινωνικές Υπηρεσίες, στα Κοιμητήρια κλπ.

Η πρόσφατη εξέλιξη και η σχετική εγκύκλιος  για την παράταση αυτών των συμβάσεων είναι σημαντική αφού έτσι μπορέσαμε να παρατείνουμε για ακόμη 4 μήνες τις συμβάσεις αυτού του προσωπικού, που κρίνουμε ότι ακόμη χρειάζονται οι υπηρεσίες του και αφού δυστυχώς με τον κορωνοϊό δεν έχουμε τελειώσει.

kanavaki

Στο σημείο αυτό θέλω να επισημάνω και να τονίσω ότι για άλλη μια φορά η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαχειρίστηκε ένα σοβαρότατο θέμα, αυτό της πανδημίας. Και για άλλη μια φορά έκανε το καθήκον της. Και αντιμετώπισε μια ξαφνική απρόβλεπτη κατάσταση, λειτουργώντας σε πλήρη ανάπτυξη τις υπηρεσίες της και εξυπηρετώντας τον πολίτη.

Στο δήμο Ηρακλείου δεν κλείσαμε ούτε μια ημέρα. Ενισχύσαμε τις κοινωνικές μας υπηρεσίες με γνώμονα τη στήριξη των ανθρώπων που είχαν ανάγκη, εμπλουτίσαμε τις ψηφιακές μας υπηρεσίες, διασφαλίσαμε την καθαριότητα και τη δημόσια υγεία, προχωρήσαμε σε ανακουφιστικά μέτρα και ελαφρύνσεις για δημότες και επιχειρήσεις. 

Οι δήμοι λοιπόν ήταν και είναι αυτοί που σήκωσαν το βάρος της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης που φυσικά επεκτάθηκε και σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο και οι δήμοι πρέπει να στηριχθούν. Καλώς , πολύ καλώς μας δόθηκε η δυνατότητα να παρατείνουμε τις συμβάσεις προσωπικού για τον Covid και γι αυτό και το κάνουμε στο δήμο Ηρακλείου, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να στηριχτούμε και να ενισχυθούμε και με μόνιμο προσωπικό που θα ενταχθεί κανονικά στο στελεχιακό μας δυναμικό. Η αιμορραγία σε ανθρώπινο δυναμικό στους δήμους πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Το  έχουμε θέσει προς πάσα κατεύθυνση, με κάθε τρόπο και ελπίζουμε η κεντρική διοίκηση να το δει με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που πρέπει". 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ