Παράταση των αιτήσεων στρεμματικής ενίσχυσης ζητάει ο Χάρης Μαμουλάκης

Παράταση των αιτήσεων στρεμματικής ενίσχυσης ζητάει ο Χάρης Μαμουλάκης

Η δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Την παράταση των αιτήσεων στρεμματικής ενίσχυσης για τους ελαιοπαραγωγούς - κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, προκειμένου να μην υπάρξουν αποκλεισμοί από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 30 € ανά στρέμμα, ζητάει με παρέμβασή του ο Βουλευτής ν. Ηρακλείου και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος σε σχετική δήλωση αναφέρει:

«Καθημερινά έρχονται στην επικαιρότητα πολλά περιστατικά ελαιοπαραγωγών, οι οποίοι για διάφορους λόγους, αδυνατούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 30 € ανά στρέμμα - λόγω της πανδημίας - και με τη σχετική προθεσμία να εκπνέει την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, είναι ορατός ο κίνδυνος να μείνουν εκτός πλαισίου ενίσχυσης. Γι’ αυτό και θεωρώ επιβεβλημένο να δοθεί παράταση στην κατάθεση των σχετικών αιτήσεων, όπως επίσης και να διευκολύνει την όλη διαδικασία η Κυβέρνηση, περιορίζοντας την άσκοπη γραφειοκρατία. Τα στοιχεία άλλωστε των ελαιοπαραγωγών, είναι στη διάθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ελεγμένα και διασταυρωμένα, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να ταλαιπωρούνται χιλιάδες ελαιοπαραγωγοί.

Παράλληλα, καλώ για μια ακόμα φορά την Κυβέρνηση της ΝΔ να άρει τον αποκλεισμό  που έχει βάλει σε εκατοντάδες χιλιάδες πληττόμενους ελαιοπαραγωγούς, που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Ας καταλάβει επιτέλους ότι η καταστροφή στην παραγωγή του ελαιοκάρπου την προηγούμενη χρονιά, ήταν καθολική, οριζόντια και αφορούσε το ίδιο το προϊόν. Οπότε, δεν έχει το δικαίωμα να αποκλείει ελαφρά τη καρδία την πλειοψηφία των ελαιοκαλλιεργητών της χώρας, οδηγώντας τους σε απόγνωση».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ