Παρέμβαση Βελόπουλου για την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών της Κρήτης

Παρέμβαση Βελόπουλου για την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών της Κρήτης

Κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Άμεση καταγραφή και αποζημίωση των πληγέντων αγροτών της Κρήτης, από τον παγετό των τελευταίων ημερών, ζητά με παρέμβαση του ο πρόεδρος του κόμματος "Ελληνική Λύση" και  βουλευτής Λάρισας Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η ερώτηση

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση σελίδας του διαδικτύου, σε απόγνωση βρίσκονται τα τελευταία 24ώρα αμπελουργοί και παραγωγοί κηπευτικών στην περιοχή της Μεσαράς Κρήτης, εξαιτίας της εμφάνισης παγετού. Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο παγετός που έπληξε πρόσφατα την Κρήτη είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση μεγάλων καταστροφών στις καλλιέργειές τους σε περιοχές, όπως τα Καπαριανά, την Πόμπια, το Πέρι, το Καστέλι αλλά και το Πετροκεφάλι: «Η εικόνα της καταστροφής που αντίκρισα στα αμπέλια μου είναι ολοκληρωτική και δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε το παραμικρό», ανέφερε απογοητευμένος μεταξύ άλλων κάτοικος της περιοχής που καλλιεργεί στην περιοχή των Καπαριανών. Συνεχίζοντας, δε, κατέληξε στο ότι: «Ο παγετός προκάλεσε μεγάλες ζημιές στα πρώιμα αμπέλια και παρά τα προληπτικά μέτρα με ανάλογους ψεκασμούς, που είχα λάβει το προηγούμενο διάστημα από γεωπόνο, το “χτύπημα” ήταν ολοκληρωτικό με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να σώσουμε τα αμπέλια μας». Πρέπει να σημειωθεί, κιόλας ότι, εκτός από τις αμπελοκαλλιέργειες, μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί και οι καλλιέργειες πατάτας και άλλων κηπευτικών ειδών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, το συντομότερο, προκειμένου να καταγραφούν σε άμεσο χρόνο όλες οι σχετικές ζημιές από το ανωτέρω έντονο καιρικό φαινόμενο του παγετού και να αποζημιωθούν επίσης άμεσα οι αμπελουργοί και παραγωγοί κηπευτικών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς Κρήτης για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν;

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ