Παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου για τα γεγονότα στο Τυμπάκι

Παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου για τα γεγονότα στο Τυμπάκι

"Να απομονωθούν οι ακραίες φωνές που δυσφημούν την Κρήτη" αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση

Παρέμβαση με αφορμή την επικίνδυνη όξυνση του κλίματος στην περιοχή του Τυμπακίου μετά την αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών και ντόπιων και την προαναγγελθείσα για σήμερα μηχανοκίνητη πορεία στην περιοχή, έκανε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου κάνει λόγο για αναγκαιότητα "απομόνωσης των ακραίων φωνών που δυσφημούν την Κρήτη" και υπογραμμίζει τη σημασία της απαρέγκλιτης τήρησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας".

Στην ίδια ανακοίνωση ο Δικηγορικός Σύλλογος διατυπώνει την πρόθεση να προσφέρει τη συνδρομή του σε όποιον ζητήσει τη βοήθεια του για την εκτόνωση της έντασης στην περιοχή.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

"Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου παρακολουθεί με έκδηλη ανησυχία τις κινήσεις κύκλων που χρησιμοποιώντας ακραίο και ρατσιστικό λόγο και αβάσιμους ισχυρισμούς, όπως στην πρόσκληση για τη σχεδιαζόμενη σημερινή συγκέντρωση στο Τυμπάκι, επιχειρούν να εκμεταλλευτούν υπαρκτά προβλήματα που έχουν προκληθεί στην ενδοχώρα του Ηρακλείου, λόγω των κακών συνθηκών διαβίωσης και εργασίας μεγάλου αριθμού μεταναστών, για να προωθήσουν την δική τους πολιτική ατζέντα, υπό το πρόσχημα δήθεν της προστασίας των γηγενών, που εμφανίζονται θύματα ενός σχεδίου «εξισλαμισμού» της Κρήτης, για το οποίο μάλιστα φέρουν ευθύνη οι τοπικοί άρχοντες του νησιού.  
Θεωρεί ότι τόσο οι ημεδαποί όσο και οι αλλοδαποί εργαζόμενοι ουδέν έχουν να χωρίσουν, αντίθετα έχουν κοινά συμφέροντα να ζουν και να εργάζονται ειρηνικά. Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται η απαρέγκλιτη τήρηση των νόμων, ιδιαίτερα της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, για να αποφεύγονται φαινόμενα εκμετάλλευσης, τόσο από ημεδαπούς, αλλά και από ορισμένους αλλοδαπούς έναντι των ομοεθνών τους, αλλά και η απομόνωση των ακραίων φωνών, που δυσφημούν την Κρήτη. 
Η Κρήτη είναι ένας τόπος που πάντα θα προσφέρει καταφύγιο στους πρόσφυγες και στους κατατρεγμένους, που θα σέβεται τα δημοκρατικά δικαιώματα όποιου βρίσκεται στο έδαφος της, ανεξάρτητα, φύλου, φυλής, ή θρησκείας. Τον ίδιο σεβασμό στα ήθη, έθιμα και ειρηνικό τρόπο ζωής των κατοίκων του νησιού, ζητά από όσους φιλοξενεί στο έδαφος της. 
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου θα προσφέρει τη συνδρομή του σε όποιον ζητήσει τη βοήθεια του για την εκτόνωση της έντασης στην περιοχή, αλλά και για την άρση των φαινομένων εκμετάλλευσης και τη μη επανάληψη τους στο μέλλον"
.  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ