Παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους Κρητικούς «νταήδες»

Newsroom
Newsroom

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να γίνει έρευνα σε βάθος για να διακριβωθούν όλα τα πραγματικά περιστατικά και να εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί 6 συγκεκριμένα αδικήματα

Την κατά απόλυτη προτεραιότητα ανάκριση στην υπόθεση της καταγγελλόμενης επίθεσης σε βάρος Γερμανών τουριστών στην περιοχή του Μυλοποτάμου, ζητά με παραγγελία του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εντολή του ανωτάτου εισαγγελέα εδράζεται στο άρθρο 32 (εδάφιο Γ) του νέου Κωδικα Ποινικής Δικονομίας που ορίζει ότι “….ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ` απόλυτη προτεραιότητα”.

Στην παραγγελία αναφέρεται πως αφού η Εισαγγελία έλαβε γνώση όσων φέρονται να τελέστηκαν στον Μυλοπότομο Κρήτης για την καταγγελλόμενη βίαιη επίθεση κατά των Γερμανών τουριστών ζητείται η κατά προτεραιότητα ανάκριση για την υπόθεση η οποία “παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μεσω τουριστικής περιόδου και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί πόλος έλξης για τους τουρίστες απο όλες τις χώρες του κόσμου”.

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα πληροφορίες, επισημαίνει τον κίνδυνο δυσμενών αναφορών που μπορεί να βλάψουν την φιλόξενη εικόνα της χώρας.

Η εντολή είναι για κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα ανακριση για τα αδικήματα:

-Απόπειρα βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα (κακούργημα)

– Επικίνδυνη οδήγηση απο την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπος

– Επικίνδυνη σωματική βλάβη με ρατσιστικά κίνητρα

– Παράνομη οπλοφορία

– Απειλή και

– Απλή σωματική βλάβη.


Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν

Να σημειωθεί πάντως ότι ήδη οι διώξεις που ασκήθηκαν κινούνται στο πλαίσιο της παραγγελίας του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. 
Όπως έγραψε νωρίτερα το Cretalive, οι δύο κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν. 
Ο 38χρονος, που διώκεται για κακούργημα, και συγκεκριμένα για απόπειρα βαριάς σκοπουμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα, θα απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.
Ο 36χρονος απολογείται την Πέμπτη καθώς αν και πλημμεληματικού χαρακτήρα το αδίκημα που αντιμετωπίζει, παραπέμπεται στον ανακριτή λόγω συνάφειας.

Όπως γράψαμε, ο ισχυρισμός που προβάλλει η πλευρά των κατηγορουμένων είναι πως ήταν οι Γερμανοί εκείνοι που επιτέθηκαν πρώτοι. Μάλιστα υποστηρίζεται ότι ο ένας εκ των Γερμανών γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον 38χρονο σε σημείο που να του προκαλέσει ζημιά στην μύτη, καθώς - όπως αναφέρεται - έσπασε το διάφραγμα. Επικαλείται δε η πλευρά του 38χρονου ότι υπάρχει και σχετική ιατρική γνωμάτευση, ενώ - όπως αναφέρουν οι πληροφορίες - θα ζητηθεί και η εξέτασή του από ιατροδικαστή.  


Φωτογραφία από ΕΡΤ


Δείτε επίσης

Καταδίωξη στον Μυλοπόταμο: Επίθεση από τους τουρίστες επικαλούνται οι δύο Κρητικοί 


Στον εισαγγελέα η δικογραφία για την αδιανόητη επίθεση εις βάρος της οικογένειας τουριστών

Διακοπές ... δώρο στους Γερμανούς τουρίστες από το Σύνδεσμο Τουριστικών ΠρακτόρωνΔιαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ