Περιουσία του ΕΛΜΕΠΑ, πια, το ακίνητο στα Τρία Μοναστήρια

Περιουσία του ΕΛΜΕΠΑ, πια, το ακίνητο στα Τρία Μοναστήρια

Ανανέωση και για την πανεπιστημιούπολη στο Ηράκλειο.

Στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο ανήκει πλέον το ακίνητο στα Τρία Μοναστήρια στο Ρέθυμνο, όπου βρίσκεται το Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και Λέιζερ του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου του Ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, αποπληρώθηκε το τίμημα για το μεταγραφέν στη μερίδα του από το 2017, ειδικό κτήριο και οικόπεδο περίπου 6 στρεμμάτων στην περιοχή Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου. Την περασμένη Τετάρτη υπογράφηκε από το πρύτανη, καθηγητή Νικόλαο Κατσαράκη και τον πρόεδρο του ΔΣ της ΕΑΣΡ, κ. Ιωάννη Γλετζάκη, η πράξη οριστικής και χωρίς όρους μεταγραφή του ακινήτου στο ΕΛΜΕΠΑ. Έτσι αυτή η σημαντική περιουσία, με ένα υπερσύγχρονο κτήριο  που στεγάζει το Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και Λέιζερ του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου περνάει οριστικά και αμετάκλητα στο περιουσιολόγιο του ΕΛΜΕΠΑ. Η υποδομή αυτή έχει εξοπλιστεί με υπερσύγχρονα  μηχανήματα από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους και αποτελεί σημείο πρόσβασης της Εθνικής Υποδομής Έρευνας HELLAS-CH για τα Λέιζερ και τις εφαρμογές τους.

 

Πανεπιστημιούπολη στο Ηράκλειο

Επίσης, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» της Περιφέρειας Κρήτης οι μελέτες για την ανέγερση των κτηρίων της Σχολής Μηχανικών (7.500τμ) και της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών (2.200τμ), συνολικού ύψους περίπου 2.000.000€.

Τα έργα αυτά, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του τοπογραφικού διαγράμματος της πανεπιστημιούπολης στο Ηράκλειο και της μελέτης για τη ριζική ανακαίνιση του κτηρίου της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας, θα βελτιώσουν σημαντικά την εικόνα των κτηριακών υποδομών του Πανεπιστημίου. Αντίστοιχες δράσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και για τις υπόλοιπες πόλεις όπου εδρεύει το ΕΛΜΕΠΑ, όπως είναι η υπογραφή σύμβασης του έργου για τη ριζική ανακαίνιση του κτηρίου του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών στα Χανιά.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ