Περισσότεροι από 55.000 οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στην Κρήτη

Περισσότεροι από 55.000 οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στην Κρήτη

Τη Δευτέρα έγιναν 1.718 συνολικοί εμβολιασμοί στο νησί και για τις δύο δόσεις - Μέσα στην εβδομάδα θα φτάσουμε το ένα εκατομμύριο εμβόλια στη χώρα δήλωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Ρεαλιστικός είναι ο στόχος που ανακοίνωσε τη Δευτέρα στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος επισήμανε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες και οπωσδήποτε εντός της τρέχουσας εβδομάδας οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στη χώρα θα "σπάσουν το φράγμα" του ενός εκατομμυρίου. Την ίδια ώρα στην Κρήτη, το πλήθος των εμβολιασμών και για τις δύο δόσεις έχει ξεπεράσει τις 55.000.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, μέχρι και τις 9:00 το βράδυ της Δευτέρας είχαν γίνει:

  • 23.123 εμβολιασμοί στο Ηράκλειο
  • 15.388 στα Χανιά
  • 8.925 στο Λασίθι, και
  • 6.580 στο Ρέθυμνο

Αυξητική τάση παρουσιάζει ο ρυθμός των ημερήσιων εμβολιασμών στο νησί, καθώς μόνο χθες Δευτέρα διενεργήθηκαν 724 εμβολιασμοί και των δύο δόσεων στο Ηράκλειο, 546 στα Χανιά, 193 στο Ρέθυμνο και 255 στο Λασίθι.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης της Δευτέρας ότι στο σύνολό τους οι εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα έχουν ξεπεράσει τις 920.000 και μόνο τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 35.000. Παράλληλα, επισήμανε ότι έχουν καταγραφεί 6 περιστατικά αλλεργικής αντίδρασης.

 

Διαβάστε επίσης:

Θεοδωρίδου: 'Ερχονται εξελίξεις για το εμβόλιο της Astra Zeneca

Ξεπέρασαν τις 50.000 οι εμβολιασμοί στην Κρήτη

41 νέα κρούσματα στην Κρήτη ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ