Πεζοπορία στην Ελούντα από τον Πεζοπορικό Όμιλο Ηρακλείου

Πεζοπορία στην Ελούντα από τον Πεζοπορικό Όμιλο Ηρακλείου

Αυτή την Κυριακή, 3 Οκτωβρίου

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου διοργανώνει αυτή την Κυριακή, 3 Οκτωβρίου, πεζοπορία στην πανέμορφη περιοχή της Ελούντας διανύοντας την διαδρομή Λενικά - Οξά - Νάξος - Ελούντα.

Περιγραφή 

Η πεζοπορία μας θα ξεκινά από το δρόμο Αγίου Νικολάου - Ελούντας στη θέση Αμμούδι. Στην αρχή ακολουθούμε μονοπάτι που μας οδηγεί στα ερείπια του παλιού οικισμού Ραϊνηδες και στη συνέχεια ακολουθώντας βορειοανατολική πορεία   ανεβαίνουμε στην  κορυφή Σελλιά. Από το σημείο αυτό ακολουθούμε την κορυφογραμμή και ανεβαίνουμε στην κορυφή  Κεφάλα. Συνεχίζουμε την ανάβαση από μονοπάτι μέχρι την ψηλότερη κορφή της διαδρομής μας  την Οξά. Απολαμβάνουμε τη μοναδική θέα του κόλπου του Μεραμπέλλου, της Κολοκύθας και της Σπιναλόγκας και στη συνέχεια επισκεπτόμαστε την αρχαία Νάξο με τη βυζαντινή οχύρωση.  Από συνδυασμούς μονοπατιών κατεβαίνουμε απολαμβάνοντας τη μοναδική θέα για να καταλήξουμε μέσω αγροτικού δρόμου στο κέντρο της Ελούντας.

Απαραίτητα: ορειβατικά παπούτσια

Ώρες πορείας: 7

Επικεφαλής: Κακάλης Δημήτρης

Αναχώρηση ΚΤΕΛ Χανιώπορτας  - Ώρα 7:00 πμ.

Η χρήση μάσκας απαιτείται καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο λεωφορείο και στους χώρους συνάθροισης

Σε όλες τις μετακινήσεις  μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους

Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή 10μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά), στα Τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588 & κινητό 6986645003 και ηλεκτρονική δήλωση:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScCmpKjoVp6ufL31Fu9V-EQv6CTxlrErlB-K-sl38gc5emUNw/viewform

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη, το Ηράκλειο και το Λασίθι  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ