Πεζοπορία στο Καβούσι για τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγ. Νικολάου

Newsroom
Newsroom

Νέα πεζοπορική διαδρομή σε λίγες μέρες

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει κυκλική πεζοπορία στην περιοχή του Καβουσίου ακολουθώντας την πολύ καλά σηματοδοτημένη διαδρομή των δρομέων ορεινού τρεξίματος.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές:

"Θα ξεκινήσουμε την πορεία μας στις 7.30  το πρωί αφήνοντας τα αυτοκίνητα μας σε αλάνα δεξιά από την Εθνική οδό και θα ανηφορίσουμε από μινωικό καλοδιατηρημένο μονοπάτι στα ανατολικά.

Πρώτη στάση για ανασύνταξη στον Αρχαιολογικό Χώρο του Αζοριά. Κατόπιν θα πάρουμε το παλιό μονοπάτι που συνέδεε το Καβούσι με τη Θρυπτή στο φαράγγι του Μέσωνα, ίσως το πιο άγριας ομορφιάς κι εντυπωσιακό της περιοχής.

Περνάμε ανάμεσα από βουνά και δάση, παράλληλα με τον αγωγό του νερού.

Συναντάμε εγκαταλελειμμένους οικισμούς και κήπους, ώσπου φτάνουμε στην Θρυπτή στα 890 μέτρα.

Εκεί θα ξεκουραστούμε λίγο στο καφενεδάκι και στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής από μονοπάτι με φανταστική θέα στον κάμπο του Καβουσίου και στη θάλασσα.

Πριν την επιστροφή στην αφετηρία μια στάση στην μνημειακή ελιά επιβάλλεται. Όπως και μια βουτιά στην κοντινή παραλία Θόλος στη συνέχεια.

àΗ διαδρομή απαιτεί  καλή φυσική κατάσταση, ωστόσο αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από μονοπάτια και χωματόδρομους και σταδιακή ανάβαση χωρίς επικινδυνότητα.

Απαραίτητα ορειβατικά μποτάκια και μπατόν, πολύ νερό κι αντηλιακό, καπέλο ή αντιανεμικό ανάλογα τις καιρικές συνθήκες. Μπορεί να γίνουν αλλαγές ανάλογα τις συνθήκες που θα επικρατούν και τη δυναμικότητα της ομάδας.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: την Κυριακή το πρωί στις  7.00 από τον Άγιο Νικόλαο

Μετάβαση με ΙΧ: παρακαλείσθε να δώσετε στον οδηγό το ποσό των 5€. Όσοι έρθουν κατευθείαν να βρίσκονται στο Καβούσι το αργότερο στις 7.20 το πρωί

ΑΡΧΗΓΟΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Μαρία Μετζογιαννάκη (6973363701)

ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: 6-7 (4 ανηφόρα και 2 κατηφόρα)

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2

ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: 750 μ

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 19.000 μέτρα"

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ