Το πιο μακρύ ταξίδι τους: η προσφορά! Οι Bacpack Brothers ετοιμάζουν και πάλι βαλίτσες!

Κατερίνα Μυλωνά
Κατερίνα Μυλωνά

Οι Σαράντης και Βαγγέλης Σιμάκης μας καλούν σε ένα ταξίδι που θα αλλάξει τη ζωή μας!

Της Κατερίνας Μυλωνά

 

 

Τα πιο ζεστά χαμόγελα στα πρόσωπα των μικρών παιδιών. Αυτή είναι η ανταμοιβή τους για όσα προσφέρουν και θα συνεχίσουν να προσφέρουν για πολύ καιρό ακόμα.

Τα αδέλφια Σαράντης και Βαγγέλης Σιμάκης, γνωστοί και ως Bacpack Brothers ετοιμάζονται για το νέο τους ταξίδι και πάλι στην Τανζανία και μοιράζονται με το Cretalive τα όνειρά τους.

Μετά από τη συμμετοχή σε τρία ταξίδια αλληλόδρασης, οι Backpack Brothers επιστρέφουν στο αγαπημένο τους χωριό Gongo στην δράση του Wheeling2help στην Τανζανία ως leaders σε ένα ξεχωριστό γκρουπ ανθρώπων με αγάπη και πάθος για την προστασία της φύσης, την εκπαίδευση και την ενδυνάμωση της τοπικής κοινότητας.

Θα διαρκέσει από τις 9 ως τις 19 Δεκεμβρίου.

Οι ίδιοι εξηγούν πως «η Τανζανία είναι μια χώρα με πανέμορφη τροπική βλάστηση, απέραντες εκτάσεις σαβάνας, παρθένα δάση, και υπέροχους ανθρώπους, τους οποίους έχουμε τη χαρά να επισκεπτόμαστε τακτικά τα τελευταία χρόνια.

αδέλφια Σιμάκη

Τα τελευταία 5 χρόνια που βρισκόμαστε στο χωριό Gongo με τα ταξίδια αλληλόδρασης MyQuest έχουμε βάψει και εξοπλίσει το τοπικό ιατρείο, έχουμε χτίσει μια φάρμα πουλερικών, τουαλέτες και κουζίνα για το δημοτικό σχολείο, ένα κέντρο εναλλακτικού εισοδήματος και ενδυνάμωσης για τις γυναίκες του χωριού, καθώς και ένα κέντρο βιώσιμης γεωργίας που θα είναι και η αγορά του χωριού!

αδελφια Σιμάκη

Φέτος το χειμώνα, επιστρέφουμε στο χωριό Gongo για να ασχοληθούμε εις βάθος με όλα τα πρότζεκτ που έχουμε ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια και νέες ιδέες που προκύπτουν από αυτά.

Οι βασικοί άξονες δράσης αφορούν :

 

Education – αθλητικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές δραστηριότητες στο Gongo Primary School.

Empowerment – δραστηριότητες στο γυναικείο συνεταιρισμό με τις Mamas, στο κέντρο βιώσιμης γεωργίας Kilimo+, και στη φάρμα πουλερικών Wakuza.

Conservation – δραστηριότητες όπως δενδροφύτευση, καθαρισμοί και επαναχρησιμοποίηση.

Δεν θα κάνουμε όμως το ταξίδι στην περιοχή  μόνο για να δουλέψουμε πάνω στα πρότζεκτ που αναφέρθηκαν παραπάνω, αλλά και για να γνωρίσουμε τους ανθρώπους του χωριού Gongo από κοντά, να γίνουμε μέρος της καθημερινότητάς τους, να γιορτάσουμε μαζι τους, να παίξουμε και να δημιουργήσουμε μία σχέση, η οποία θα μας δώσει τόσα πολλά πίσω και θα μας δημιουργήσει έντονα συναισθήματα που θα κουβαλάμε για καιρό!

Εσύ θέλεις να ζήσεις αυτή την εμπειρία;”

Σιμάκης

«Γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι»

Ο Σαράντης Σιμάκης τονίζει στο Cretalive πως «μέσα από αυτή τη δράση εισπράττουμε πολλή θετική ενέργεια. Γνωρίζουμε εθελοντές, ξεχνάμε τα προβλήματά μας, γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι, σκεφτόμαστε διαφορετικά.

Από τα ταξίδια μας έχουν μείνει τα χαμόγελα και οι αγκαλιάς που μας πρόσφεραν. Όταν κτίζαμε το σχολείο, φεύγαμε και νιώθαμε ότι έχουμε αφήσει πίσω μας ένα κομμάτι του εαυτού μας.

Ο κόσμος διψάει για γνώση, θέλει να βελτιώσει τον τρόπο ζωής του, αν δεν ήταν η πανδημία θα είχαν γίνει πολλά…»

Ο Βαγγέλης Σιμάκης αναφέρει ότι "για μένα το ταξίδι αυτό ήταν μια εμπειρία μοναδική από πολλές πλευρές. Αρχικά σηματοδοτούσε το πρώτο μου προσωπικό ταξίδι εκτός Ευρώπης. Ήταν ένα όνειρο ζωής για μένα να ταξιδέψω στην Αφρική και ειδικότερα για εθελοντισμό. Το πιο σημαντικό όμως απ' όλα ήταν πως το ταξίδι έγινε παρέα με τον Σαράντη και έτσι μοιραστήκαμε αυτή την εμπειρία μαζί. 

Αυτά που μου έχουν μείνει από το ταξίδι είναι η ηρεμία των ανθρώπων, η σιγουριά πως στο τέλος θα πάνε όλα καλά, η γαλήνη που σου προσφέρει η φύση, αλλά και η ευκαιρία που μου δόθηκε προσωπικά για να συνειδητοποιήσω τι πραγματικά έχει αξία για μένα."

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το ταξίδι εδώ

 

Δείτε επίσης:

Χτίζει τα ... όνειρα μικρών παιδιών στο Νεπάλ ο δικός μας Σαράντης

Τα Κούλουμα του Κρητικού εθελοντή στα Ιμαλάια

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ