Ποιες σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν στην Κρήτη, λόγω της κακοκαιρίας

Newsroom
Newsroom

Έκτακτες πρωινές ανακοινώσεις από τους δήμους Μαλεβιζίου, Αρχανών Αστερουσίων, Γόρτυνας και Μινώα: Κλειστά τα σχολεία σε Κρουσώνα, Τύλισο και Ροδιά - Κλειστά τα σχολεία και στους δήμους Αρχανών Αστερουσίων, Γόρτυνας, Μινώα και Μυλοποτάμου

Κλειστά θα παραμείνουν και την Τετάρτη με απόφαση των Δημοτικών Αρχών αρκετά σχολεία στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης λόγω των χιονοπτώσεων και του ψύχους που έχει επιφέρει η κακοκαιρία "Μπάρμπαρα".

Δείτε ποια σχολεία και σε ποιες περιοχές της Κρήτης θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη κλειστά, ανά περιφερειακή ενότητα:


Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου
 

Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου με απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Άνω και Κάτω Ασίτες και Άγιο Μύρωνα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά.  
 

Δήμος Μαλεβιζίου

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα  Κρουσώνα και σε ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα Τυλίσου καθώς και στην Τοπική Κοινότητα Ροδιάς του Δήμου Μαλεβιζίου. Επίσης κλειστοί θα παραμείνουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Κρουσώνα και Τυλίσου. 

Η απόφαση αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων ελήφθη λόγω των νεότερων καιρικών δεδομένων και των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στις συγκεκριμένες περιοχές και για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και η αποφυγή ατυχημάτων. 

Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, δημόσιες και ιδιωτικές, παιδικοί σταθμοί, όπως και τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.


Δήμος Αρχανών Αστερουσίων

Λόγω επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων, κατά τη διάρκεια της νύχτας,τα σχολεία στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων-με απόφαση του Δήμου- δε θα λειτουργήσουν σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

 

Δήμος Μινωά Πεδιάδος

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, λαμβάνοντας υπόψιν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας (έντονο ψύχος, παγετός) και την επικινδυνότητα/ ολισθηρότητα των δημοτικών και περιφερειακών οδικών αρτηριών που επικρατούν στην περιοχή του Δήμου, αποφασίζει τελικά την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου.


Δήμος Φαιστού

Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρήγορη Νικολιδάκη, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, κλειστά θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των ορεινών όγκων σε Ζαρό, Βορίζια και Καμάρες.
Όλα τα υπόλοιπα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Μοιρών και Τυμπακίου, καθώς και όλα τα νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
Η Πολιτική Προστασία και ο Δήμος Φαιστού παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή και θα επανέλθουν με νεότερη ανακοίνωση για πρόσθετες οδηγίες κι αποφάσεις εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Δήμος Γόρτυνας

Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων τις τελευταίες ώρες, όλα τα σχολεία (Βρεφικός, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκειο) σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ (Αγίας Βαρβάρας, Ρούβα, Γόρτυνας, Κόφινα) θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα Τετάρτη 8/2.


Περιφερειακή Ενότητα Χανίων
 

Δήμος Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει ότι λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών εξαιτίας της κακοκαιρίας "Μπάρμπαρα " και για την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Σκινέ Φουρνέ θα παραμείνουν κλειστά. Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Πλατανιά, θα λειτουργήσουν όλοι κανονικά, για όσα παιδιά προσέλθουν. 


Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου
 

Δήμος Αμαρίου

Κλειστά θα παραμείνουν και την Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από τον Δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών που συνεχίζουν να επικρατούν στην περιοχή.
 

Δήμος Μυλοποτάμου

Κλειστά τα σχολεία και στο δήμο Μυλοποτάμου, σήμερα Τετάρτη 08.02.2023.


Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου

Με απόφαση του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου διακόπτεται η δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και του Παιδικού - Βρεφονηπιακού Σταθμού, του Δήμου, για την Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των έντονων χιονοπτώσεων.

Δήμος Ιεράπετρας

Με απόφαση του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, λαμβάνοντας υπόψη και τις προβλέψεις της ΕΜΥ, θα παραμείνουν κλειστά και την, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, οι σχολικές μονάδες στην Κοινότητα των Μαλών και της Καλαμαύκας, το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου που εδρεύει στο Καβούσι και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στην Ιεράπετρα. 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ