Ποιοι εκλέγονται στον σύλλογο των δασκάλων - Πρώτος σε σταυρούς ο Γ. Μακράκης

Ποιοι εκλέγονται στον σύλλογο των δασκάλων - Πρώτος σε σταυρούς ο Γ. Μακράκης
Newsroom
Newsroom

Αναλυτικά, η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως προέκυψε από τις εκλογές της Τετάρτης

Αυτές οι εκλογές έγιναν σε κλίμα πόλωσης. Πρώτη δύναμη παρέμεινε η "Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών", ενώ σημαντική ήταν η παρουσία των "Ελεύθερων Εκπαιδευτικών".

Όπως έγραψε το Cretalive, στο νέο Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών- Μέλος αυτόνομου δικτύου Π.Ε. κατέκτησε 5 έδρες ακολουθεί η Ελεύθεροι Εκπαιδευτικοί- Ανεξάρτητη Παράταξη με 4 έδρες, από μία έδρα μοιράζονται η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών και η Δημοκρατική Συνεργασία/ Ανεξάρτητες Κινήσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Πρώτος σε σταυρούς αναδείχτηκε ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Γιώργος Μακράκης. Από την Ενωτική Κίνηση εκλέγονται οι Γιώργος Μακράκης, Δημήτρης Δερμιτζάκης, Ζαμπία Λαζανάκη, Στέφανος Ψυλλάκης και ισοβαθμούν οι Σωτήρης Βύθουλκας και Θανάσης Πασσίσης. Η παράταξη θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει ποιο μέλος της θα παραμείνει στο Δ.Σ.

Από τους Ελεύθερους Εκπαιδευτικούς εκλέγονται οι Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης, Νίκος Κωνσταντάκης, Άννα Στουμπίδη και Ιωάννης Τάσιου.

Από την Δημοκρατική Συνεργασία εκλέγεται η Μαρία Αναγνωστάκη και από την παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ ο Γιώργος Μαζίτσος.

Υπενθυμίζεται πως οι Ελεύθεροι Εκπαιδευτικοί κατεβαίνουν για πρώτη φορά στις εκλογές, ένα σημαντικό μέρος της προέρχεται από την Ενωτική Κίνηση. Είναι η πρώτη φορά που αναμετρήθηκαν παλιοί «σύμμαχοι» και τώρα κάνουν απολογισμό στις δυνάμεις που κατέκτησαν.

Εκτός Δ.Σ. έμειναν η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Κίνηση και η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση- Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.

 

Δείτε επίσης:

Μαζική η συμμετοχή στις εκλογές των δασκάλων- πρώτη δύναμη παραμένει η Ενωτική Κίνηση

Στις κάλπες δάσκαλοι και νηπιαγωγοί- όλοι οι υποψήφιοι για τις εκλογές του «Δ. Θεοτοκόπουλος»

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ