"Ποιος είναι ο Αυγενάκης για να "τελειώσει" τον εκλεγμένο δήμαρχο Ηρακλείου;" - " Ο κ. Λαμπρινός βρίσκεται σε σύγχυση"

"Ποιος είναι ο Αυγενάκης για να "τελειώσει" τον εκλεγμένο δήμαρχο Ηρακλείου;" - " Ο κ. Λαμπρινός βρίσκεται σε σύγχυση"

Βολές εκατέρωθεν μεταξύ του δημάρχου Ηρακλείου και του βουλευτή της ΝΔ

"Ψυχρό" πόλεμο έχουν ανοίξει ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης με φόντο τα όσα συνέβησαν χτες μετά το τέλος της συνάντησης για το μεταναστευτικό. 

Η μη πρόσκληση του βουλευτή στη συνάντηση με τον Γιάννη Μουζάλα, έδωσε την αφορμή να βγει στην επιφάνεια μια αντιπαλότητα που πηγαίνει πίσω ως τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive ο Ηρακλειώτης βουλευτής δεν στάθηκε μόνο στη σκληρή ανακοίνωση αλλά είχε μια θερμή συνομιλία και με τον ίδιο το δήμαρχο!

Μάλιστα συνομίλησε και με δημοτικούς συμβούλους που ανήκουν στη ΝΔ ενώ σε θερμή επικοινωνία που είχε με δημοτικό παράγοντα φέρεται να απείλησε για ανοικτό πόλεμο με τη δημοτική αρχή και το Βασίλη Λαμπρινό προσωπικά ! Μάλιστα ήταν τέτοια η σοβαρότητα της σύγκρουσης που οι δημοτικοί σύμβουλοι που ανήκουν στη ΝΔ στο σύνολο τους ( με εξαίρεση την κ. Σπανάκη ) εξέφρασαν στην πλειονότητα τους, τη στήριξη τους στο δήμαρχο και χαρακτήρισαν αδικαιολόγητη την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου από τον κ. Αυγενάκη. 

Kάποιοι κάνουν λόγο για ανοίκεια συμπεριφορά του βουλευτή και απειλούν και με παραίτηση από τα κομματικά όργανα του κόμματος.Πληροφορίες του cretalive θέλουν τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να θέτει το θέμα στον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο για τη μεταναστευτική πολιτική του κόμματος όσο και για την κόντρα με το δήμαρχο!

Πριν από λίγο, ο κ. Λαμπρινός έκανε δηλώσεις στο περιθώριο συνάντησης με τον ΥΠΕΣ Παναγιώτη Κουρουμπλή για  όλα όσα έγιναν χθες.

Ο ίδιος είπε  πως τηλεφωνήματα δέχτηκαν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης από τον κ. Αυγενάκη και σε έναν μάλιστα από αυτούς ο κ. Αυγενάκης φέρεται να είπε : " Θα τον τελειώσω!", αναφερόμενος στον Λαμπρινό.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός αφού χαρακτήρισε το τηλεφώνημα του Λευτέρη Αυγενάκη  άθλιο είπε χαρακτηριστικά: "Ποιος είναι ο Αυγενάκης για να "τελειώσει" τον εκλεγμένο δήμαρχο Ηρακλείου;" 

Η απάντηση Αυγενάκη

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ σήκωσε το ... γάντι απαντώντας στους ίδιους τόνους στον δήμαρχο Ηρακλείου 

« Ο κος Λαμπρινός βρίσκεται σε σύγχυση και είναι εμφανές αυτό.

Δηλώνω δημόσια ότι τον σέβομαι και ουδέποτε είπα τόσο στον ίδιο όσο και σε συνεργάτες του αυτά που περιγράφει στη δήλωση του. Ξεκαθαρίζω για άλλη μια φορά ότι δεν συμφωνώ με τον τρόπο χειρισμού της επίσκεψης του κ. Μουζάλα στο Ηράκλειο και ό,τι αναφέρθηκε ως "συμφωνία της χθεσινής σύσκεψης" στην επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου.

Το θέμα το οποίο διαχειρίστηκε με τον κο Μουζάλα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  με μεγάλη  επιπολαιότητα είναι πολύ μεγαλύτερο από την ενόχληση του.

Ας μας απαντήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κος Μουζάλας  στα ερωτήματα που από χθες έχω θέσει δημόσια καθώς και στα ερωτήματα που έθεσαν με ανακοίνωση τους  πριν λίγη ώρα και οι τέσσερις Πρόεδροι των ΝΟΔΕ της Κρήτης.

Επιθυμούμε να ξέρουμε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

Η Κρήτη θα αναλάβει το βάρος που της αναλογεί αρκεί να υπάρξει συνεννόηση, σχεδιασμός και σοβαρότητα από πλευράς κυβέρνησης σε αντίθεση με την προχειρότητα που μέχρι σήμερα έχει δείξει.

Ο ανθρωπισμός και η ευαισθησία δεν έχει κομματική απόχρωση.

Είναι χρέος μας να βοηθήσουμε και θα το κάνουμε.

Η ευθύνη διαχείρισης του μεταναστευτικού είναι πολύ μεγαλύτερη από τυχόν εσωτερικά προβλήματα στο Δήμο Ηρακλείου.»


 Ανταπαντά ο Δήμαρχος ...

"Ο Δήμαρχος Ηρακλείου σε ουδεμία σύγχυση βρίσκεται.  Γνωρίζει πολύ καλά τι λέει και όσα δήλωσε είναι απολύτως αληθή. Καλό θα ήταν λοιπόν την επόμενη φορά που θα του απευθυνθεί ο κ. Αυγενάκης να είναι περισσότερο προσεκτικός. " απάντησε ο δήμαρχος με νέα ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο τύπου του.


... αλλά και ο Βουλευτής

Σε δεύτερη δήλωση προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου μετά την ανταπάντηση Λσμπρινού που αναφέρει :
Το ερώτημα είναι ένα και μοναδικό. Υπάρχει συμφωνία με τον κο Μουζάλα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οπως ανακοίνωσε επίσημα χθες το Υπουργείο;; Τι ακριβώς έχετε δεσμευτεί;


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ