Πόλος έλξης το Μουσείο Ολοκαυτώματος και το Ηρώο μνήμης στον Αμιρά Βιάννου

Newsroom
Newsroom

Επίσκεψη μαθητών από την Κω και μελών χορευτικού συλλόγου

Πόλος έλξης για όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με την Ιστορία του μαρτυρικού Δήμου Βιάννου. Απόδειξη αποτελεί η επίσκεψη μαθητών της Γ' Γυμνασίου Κεφάλου της Κω, αλλά και του χορευτικού Συλλόγου της κ. Ευαγγελίας Βεζυράκη στο Μουσείο Ολοκαυτώματος και στο Ηρώο μνήμης στον Αμιρά Βιάννου.

Μουσείο Βιάννου

Η επίσκεψη μαθητών από την Κώ, έγινε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εκδρομών τους, με τη συνοδεία καθηγητών και γονέων.

Η ξενάγηση έγινε από την κ. Δέσποινα Ινιωτάκη, η οποία εκ μέρους του δημάρχου Δήμου Βιάννου κ. Παύλου Μπαριτάκη, ευχαρίστησε μαθητές, καθηγητές και γονείς και ιδιαίτερα την κ. Χρυσή Κοκαλάκη, καθηγήτρια του σχολείου και διοργανώτρια της εκπαιδευτικής εκδρομής.

Μουσείο Βιάννου  

Οι μαθητές, ξεφυλλίζοντας τις «μαύρες» σελίδες της Ιστορίας αυτού του μαρτυρικού τόπου, με τις μαρτυρικές μαζικές εκτελέσεις 461 ανθρώπων, βλέποντας τις αναφορές σε όσους εκτελέστηκαν, έλαβαν ένα μοναδικό μάθημα μνήμης, για την αξία του ηρωισμού, της Ειρήνης και της Δικαίωσης της ιστορικής μνήμης.

Μουσείο Βιάννου

Αξίζει να σημειωθεί πως - σε σχέση με την επίσκεψη του χορευτικού Συλλόγου - η κ. Βεζυράκη έγραψε για την επίσκεψη στο Μνημείο και το Μουσείο των σφαγιασθέντων της ηρωικής επαρχίας Βιάννου.

Μουσείο Βιάννου

«Ρίγος, συγκίνηση, αγανάκτηση και πόνος ήταν τα συναισθήματα μας έπειτα από την ξενάγηση στον χώρο και στο μουσείο των 461 σφαγιασθέντων του Ολοκαυτώματος της επαρχίας Βιάννου (το δεύτερο μεγαλύτερο ολοκαύτωμα στην Ελλάδα) απο τους Ναζί το 1943.

Οι αφηγήσεις ηλικιωμένων ανθρώπων, που έζησαν τα γεγονότα κι έχασαν δικούς τους ανθρώπους ήταν συγκλονιστική.

Μουσείο Βιάννου

Δεν έχουμε λόγια να ευχαριστήσουμε την κ. Δέσποινα Ινιωτάκη, η οποία μας ξενάγησε και μας αφηγήθηκε τα γεγονότα του ολοκαυτώματος. Η κ. Ινιωτάκη τελεί το ιερότερο μνημόσυνο των ανθρώπων που βίωσαν την βαρβαρότητα, την ολική καταστροφή και έχασαν την ζωή τους. Κρατώ τα λόγια της:

"Όσοι ξεχνούν την Ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν!"».

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ