Προβλήματα στην Κίσσαμο με τα σχέδια βελτίωσης του 2018

Προβλήματα στην Κίσσαμο με τα σχέδια βελτίωσης του 2018

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής

Στα προβλήματα που έχουν προκύψει στην Κίσσαμο στα σχέδια βελτίωσης του 2018 για τη δημιουργία θερμοκηπίων αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή Κισσάμου.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

"Μετά από επικοινωνία με παραγωγούς κηπευτικών υπό κάλυψη και Γεωπόνους-Μελετητές της περιοχής μας, ενημερωθήκαμε σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στα υποβληθέντα από το 2018 Σχέδια Βελτίωσης για την  κατασκευή νέων θαλάμων θερμοκηπίων κηπευτικών καλλιεργειών τα οποία προέκυψαν με  την τροποποίηση του σχετικού νόμου, βάσει του οποίου απαιτείται ελάχιστη απόσταση του θαλάμου από τα όρια του αγροτεμαχίου 2,5 μέτρων. Σημειωτέον ότι η τροποποίηση έγινε ένα χρόνο μετά την κατάθεση των Σχεδίων Βελτίωσης και όλες οι σχετικές μελέτες, προϋπολογισμοί, προσφορές, ενοικιαστήρια και εγκρίσεις, υποβλήθηκαν σύμφωνα με τα δεδομένα που ίσχυαν το 2018 όπου και υποβλήθηκαν οι σχετικοί φάκελοι. Συνέπεια της αλλαγής των δεδομένων μετά την τροποποίηση του νόμου, είναι να προκύψουν πολλά προβλήματα με βασικότερο την αδυναμία απορρόφησης των εγκεκριμένων ποσών.
Σε σχετική επικοινωνία του Δημάρχου και της Γενικής Γραμματέα του Δήμου, με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Στρατάκο, δεσμεύθηκε ότι θα προσπαθήσει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Από πλευράς Δήμου και σε συνεργασία με τους Γεωπόνους-Μελετητές της περιοχής, προχωρήσαμε στην αποστολή σχετικής επιστολής προκειμένου με το αίτημά μας να πιέσουμε ώστε να προβούν σε σχετική νομοθετική ρύθμιση για την άρση του ορίου απόστασης των 2,5 μέτρων". 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ