Προς δημοπράτηση το έργο επέκτασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης στο Φράγμα Ποταμών

Προς δημοπράτηση το έργο επέκτασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης στο Φράγμα Ποταμών

Στο στάδιο της δημοπράτησης μπαίνει πλέον το έργο της επέκτασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης στο Φράγμα Ποταμών, μετά το πράσινο φώς και την έγκριση της διακήρυξης για την αξιοποίηση των υδάτων του φράγματος.

Πρόκειται για μια έγκριση που βρισκόταν σε αναμονή για ένα έτος και πλέον ο ΟΑΚ μπορεί να προχωρήσει τις διαδικασίες για την δημοπράτηση του έργου με προϋπολογισμό 4,5 εκ ευρώ.

Την ευχάριστη εξέλιξη μετέφερε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ρεθύμνης και μέλος του ΔΣ του ΟΑΚ, Θοδωρής Νίνος, μιλώντας στον ΤΕΑΜ FM ο οποίος επεσήμανε πως στόχευση του ΟΑΚ είναι να πιέσει για την υλοποίηση έργων πνοής στο Ρέθυμνο που ταυτόχρονα θα δώσουν μια «τονωτική ένεση» στην τοπική οικονομία.
Στο σχεδιασμό του ΟΑΚ είναι να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι διαδικασίες στο Φράγμα των Ποταμών, όπως επεσήμανε ο κος Νίνος και να ακολουθήσει εκ νέου προκήρυξη για το διυλιστήριο στο Γιαννούδι ένα έργο που επίσης φτάνει τα 20 εκ ευρώ. Ο ίδιος τόνισε: «Αν πετύχουμε τουλάχιστον από πλευράς του ΟΑΚ εντός του 2020 να δημοπρατηθούν έργα εκατομμυρίων θα είναι μια ισχυρή τονωτική ένεση στην τοπική οικονομία. Με τη συμβολή της διοίκησης και του υφυπουργού του κου Κεφαλογιάννη, η παρουσία του οποίου είναι καταλυτική, ελπίζω να έχουμε αυτό το θετικό αποτύπωμα τους επόμενους μήνες. To κομμάτι του Ρεθύμνου σε ό,τι αφορά την διαχείριση των έργων του ΟΑΚ έχει καθοριστικό ρόλο και αυτό έχει γίνει αντιληπτό και στη νέα διοίκηση και θεωρώ ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα».

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΚ, σήμερα στις 10:30 π.μ. στα γραφεία του Οργανισμού στην Αγυιά Χανίων θα γίνει ενημέρωση και παρουσίαση του έργου.

Να σημειωθεί ότι το έργο έχει ενταχθεί στο Μέτρο 4 «Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού» του ΠΑΑ 2014-2020 (Τομεακό του ΥΠ.Α.Α.Τ.), Υπομέτρο 4.3 «Στήριξη για επενδύσεις σε υποδομές που συνδέονται με την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό ή την προσαρμογή της γεωργίας και της δασοκομίας», Δράση 4.3.1«Υποδομές εγγείων βελτιώσεων» - ΟΠΣΑΑ: 0011391845, με προϋπολογισμό 4.800.000 €.

Πηγή: goodnet.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ