Προσωρινή "δικαίωση" της εστίασης για τις κυρώσεις λόγω Covid-19

Προσωρινή "δικαίωση" της εστίασης για τις κυρώσεις λόγω Covid-19

Η διαταγή του Διοικητικού Πρωτοδικείου για την επιχείρηση στο Ηράκλειο, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο και αναστολή λειτουργίας

Δικαιώθηκε προσωρινά το κεντρικό καφέ του Ηρακλείου, που βρέθηκε στην δημοσιότητα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, με αφορμή τους ελέγχους για τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού (Δείτε ΕΔΩ), και ξεκινάει από σήμερα πάλι τη λειτουργία του.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου, όπου το κατάστημα προσέφυγε κατά της πράξης προστίμου και αναστολής λειτουργίας για 15 ημέρες, εξέδωσε Προσωρινή Διαταγή, η οποία επιτρέπει την επαναλειτουργία του μετά από 4 ημέρες, και ενώ οι επιχειρηματίες είχαν αποφασίσει να αναστείλουν τη λειτουργία του μέχρι να αποφασίσει σχετικά το δικαστήριο.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο δικηγόρος της επιχείρησης Πέτρος Στεφανάκης τονίζει: 
«Δικαιώθηκε προσωρινά το κατάστημα. Το κατάστημα δεν πανηγυρίζει επειδή παραβίασε κάποιον προστατευτικό κανόνα του Covid-19 και επαναλειτουργεί, αλλά ικανοποιείται επειδή πιθανολογήθηκε από το δικαστήριο η αλήθεια των ισχυρισμών μας, ότι δεν υπήρξε καμία παραβίαση, σε συνδυασμό με την αναγνώριση της οικονομικής καταστροφής που θα μπορούσε να προκαλέσει ένας τέτοιος διοικητικός καταναγκασμός ως προς τις κυρώσεις, οι οποίες προβλέπονται στην ισχύουσα Υπουργική Απόφαση που εκ του αποτελέσματος ελέγχεται ως αυστηρότατη και δυσανάλογη εις βάρος επιχειρήσεων που αιμοδοτούν οικονομικά το κράτος και στηρίζουν την εργασία στην χώρα.
Το κατάστημα συνεχίζει από σήμερα τη λειτουργία του, συνεχίζοντας σταθερά να σέβεται την πελατεία του και να την εξυπηρετεί ποιοτικά, τηρώντας απαρέγκλιτα κάθε υγειονομική και προστατευτική για την εξάπλωση της πανδημίας διάταξη»

 

Στεφανάκης Πέτρος

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ