Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι ζωοκλέφτες

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι ζωοκλέφτες

Δείτε τις ποινικές διώξεις που τους ασκήθηκαν.

 
Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν για την Παρασκευή όλοι οι ζωοκλέφτες που συνελήφθησαν χθες σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για 11 υποθέσεις ζωοκλοπής .
 
Για τις ζωοκλοπές ασκήθηκαν μεταξύ άλλων ποινικές διώξεις για εγκληματική οργάνωση (σύσταση συμμορίας) και  διακεκριμένη περίπτωση ζωοκλοπής κατ΄ εξακολούθηση και άπαξ από δυο η περισσότερους δράστες κατά συναυτουργία.
 
Όπως έγραψε το cretalive, πρόκειται για  υποθέσεις ζωοκλοπής που οι αστυνομικοί μελετούσαν εδώ κι ένα χρόνο με τους συλληφθέντες να προέρχονται κυρίως από την περιοχή του Μυλοποτάμου (συμπεριλαμβανομένων των Ανωγείων), όπως επίσης από το Αμάρι, τα Βορίζια, το Βενεράτο, την Λατσίδα και άλλες περιοχές δυτικά του Ηρακλείου.
 
Για το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος που τους παρακολουθούσε  αποτελούν "νέο αίμα". Αστυνομικοί που τους μελετούν εδώ και σχεδόν ένα χρόνο αναγνωρίζουν ότι είναι καλοί στο …αντικείμενο, παραδέχονται ωστόσο ότι ενεργούν χωρίς συναισθηματισμούς και συστολές. Με μεγάλη ευκολία, όπως λένε, μπορούσαν να «χτυπήσουν» ακόμα και τα ζώα ατόμου του οικείου περιβάλλοντος τους ή του γείτονα κτηνοτρόφου.
 
Συγκρίνοντας τους όμως με παλιές «καραβάνες» στο πεδίο της ζωοκλοπής, φέρουν διαφορετική νοοτροπία και δείχνουν «ανοσία». 

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ