Το πρώτο κουδούνι, τα self tests και οι αρνητές

Κατερίνα Μυλωνά
Κατερίνα Μυλωνά
Το πρώτο κουδούνι, τα self tests και οι αρνητές

Πώς κυλά η πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των Λυκείων στην Κρήτη

Της Κατερίνας Μυλωνά

Το πείραμα μόλις ξεκίνησε, οι πρώτες μέρες είναι… ανοχής από πλευράς των σχολείων για όσους αρνούνται ή δεν καταφέρνουν να κάνουν σωστά το τεστ. Το πρώτο κουδούνι χτύπησε, οι μαθητές Λυκείου και οι καθηγητές πέρασαν το κατώφλι των σχολείων. Αφού μελέτησαν καλά τις οδηγίες χρήσης και τα σχετικά βίντεο, κατάφεραν να κάνουν το self test και να προσκομίσουν τις σχετικές βεβαιώσεις.

Από το πρωί, οι διευθυντές των Λυκείων αλλά και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κρήτη συγκεντρώνουν στοιχεία για τον αριθμό των ατόμων που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό αλλά και την κατάσταση που επικρατεί με τους γονείς που δηλώνουν αρνητές των τεστ και, κατά συνέπεια, τα παιδιά τους θα πρέπει να πάρουν απουσία.

Σημειώνεται πως μέχρι και χθες το βράδυ, από τους 98.965 μαθητές που έκαναν το τεστ, οι 236 δήλωσαν ότι βρέθηκαν θετικοί και από τους 50.887 καθηγητές, θετικοί ήταν οι 172. Κατά συνέπεια σε σύνολο 149.852 καταχωρισμένων αποτελεσμάτων αφ΄ενός παρατηρείται χαμηλή θετικότητα (0,27%), εφ΄ετέρου 408 δυνητικά νοσούντες δεν πήγαν σήμερα στο σχολείο.

Συνολικά, οι μαθητές στις τρεις τάξεις του Λυκείου είναι περίπου 255.000. Η εικόνα στην Κρήτη Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Γιάννης Καραγιαννίδης, αναφέρει πως, μέχρι στιγμής, όλα κυλούν ομαλά και ως το μεσημέρι θα έχει στοιχεία για τυχόν θετικά αποτελέσματα των τεστ.

Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις γονέων που δεν θέλουν να προσκομίσουν την απαραίτητη βεβαίωση, αρνούνται να κάνουν το τεστ στα παιδιά τους και, όπως προβλέπεται, θα πρέπει να πάρουν απουσία, όμως, ο κ. Καραγιαννίδης αναφέρει πως πρόκειται για ένα μικρό ποσοστό γονέων.

Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου μίλησε για το θέμα αυτό στο Livetalks και την Σώτια Πεντεδήμου:

 Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Γαζανός, αναφέρει πως σήμερα υπήρχαν πέντε αρνητές των τεστ και γίνονται συζητήσεις με τους γονείς προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα. Ακόμα, σε σύνολο 3.000 μαθητών στα Λύκεια του Ρεθύμνου, υπήρξαν μόλις τρία θετικά αποτελέσματα.

«Η εικόνα μας εξέπληξε, τα παιδιά ήταν οργανωμένα και δεν δυσκολεύτηκαν στο τεστ», αναφέρει. Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου, κ. Αθανάσιος Κατσαγκόλης, τονίζει πως τα Λύκεια ξεκίνησαν πάρα πολύ καλά, τα παιδιά πειθαρχήσανε, κάποιοι γονείς δεν συμπλήρωσαν σωστά τα έγγραφα, όμως, αυτό το πρόβλημα θα λυθεί. Μέχρι στιγμής, δεν έχει ενημερωθεί για κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Σε όλο το Λασίθι, υπήρξε μια περίπτωση οικογένειας με αρνητές των τεστ.

 

Δείτε επίσης:

Η… μάχη των self tests πριν χτυπήσει και πάλι το κουδούνι στα Λύκεια της Κρήτης

Πλημμυρίζουν ζωή, ξανά, τα σχολεία

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ