Ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών της βιβλιοθήκης του Δήμου Ιεράπετρας

Newsroom
Newsroom

Τη σχετική σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος, Θεοδόσης Καλαντζάκης

Σύμβαση συνολικού ποσού 251.720€ για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Ιεράπετρας, με την προβολή και ανάδειξη του περιεχομένου της βιβλιοθήκης, των χωριών και των μνημείων του Δήμου Ιεράπετρας, υπεγράφη από τον Δήμαρχο κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη.

Η σύμβαση αυτή αποτελεί το επιστέγασμα της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να δημιουργήσει μία υπερσύγχρονη βιβλιοθήκη στην Ιεράπετρα και αφορά συγκεκριμένα τη δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου για την ανάδειξη της βιβλιοθήκης της Ιεράπετρας, των παραδοσιακών οικισμών και χωριών του Δήμου, καθώς και των μνημείων / σημείων αρχαιολογικού, ιστορικού, θρησκευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, την εγκατάσταση εξοπλισμού ψηφιακών εφαρμογών και την πραγματοποίηση ολοκληρωμένων δράσεων προβολής και επικοινωνίας.

Στην ψηφιακή βιβλιοθήκη του Δήμου θα υπάρχει πληθώρα πληροφοριών και περιεχομένου και εξωστρεφείς υπηρεσίες προς τον πολίτη και τον επισκέπτη της, με στόχο όχι μόνο της εύρεση μιας πληροφορίας αλλά ταυτόχρονα την πολυκαναλική διάχυσή της, τη διαδραστική περιήγηση του επισκέπτη στο χώρο και την ενεργό συμμετοχή του σε διαδικασία μάθησης και ψυχαγωγίας.

Ο κ. Καλαντζάκης τόνισε:

«Με τη σημερινή υπογραφή φέρνουμε στο Δήμο Ιεράπετρας ένα ακόμη καινοτόμο έργο.

Εισάγουμε όλες τις υπηρεσίες της δημοτικής βιβλιοθήκης σε μία νέα τεχνολογικά εποχή.

Δημιουργούμε ένα σύγχρονο σημείο εκπαίδευσης και πολιτισμού που φιλοδοξούμε να φιλοξενήσει ποικίλες δράσεις, συζητήσεις, επιστημονικές αναζητήσεις, σημαντικές ανακαλύψεις και πρωτοποριακές ιδέες και να αγαπηθεί από όλο το βιβλιόφιλο κοινό.

Στόχος μας από την αρχή είναι η νέα βιβλιοθήκη να εξυπηρετεί πλήρως και εύκολα τον επισκέπτη και να ικανοποιεί τις προσδοκίες ακόμα και των πιο απαιτητικών ντόπιων και τουριστών.»

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ