Ψήφισμα αλληλεγγύης στους κατοίκους της Τήνου

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους κατοίκους της Τήνου

Από την Κίνηση Πολιτών Κρήτης για την κατάργηση του αντι-περιβαλλοντικού νόμου και την προστασία του περιβάλλοντος "ΦΥΣΗτΗΡες"

Ψήφισμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους κατοίκους της Τήνου που διαμαρτύρονται ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών εξέδωσε η Κίνηση Πολιτών Κρήτης  για την κατάργηση του αντι-περιβαλλοντικού νόμου και την προστασία του περιβάλλοντος "ΦΥΣΗτΗΡες".

Στο ψήφισμα επισημαίνονται τα εξής:

"Στις 20/05/2020, έκπληκτοι παρακολουθήσαμε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να συρρέουν στο νησί της Τήνου και να επιτίθενται απρόκλητα στους φιλήσυχους κατοίκους του. Φιλήσυχοι μεν, ανήσυχοι δε και αποφασισμένοι να προστατέψουν τον τόπο τους από τη νέα μάστιγα των ανεμογεννητριών.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις καταστολής, ξυλοκόπησαν, τραυμάτισαν και προσήγαγαν, τους κατοίκους που αντιστάθηκαν στη συνέχιση των εργασιών για την ολοκλήρωση του αιολικού σταθμού πάνω από τα χωριά Υστέρνια και Καρδιανή. Διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις αδιαφορούν για τη βούληση των τοπικών κοινωνιών και κινητοποιούν τον κατασταλτικό τους μηχανισμό για να υποστηρίξουν και να προστατεύσουν συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Παράλληλα, «εκσυγχρονίζουν» το νομοθετικό πλαίσιο για χάρη πάσης φύσης κερδοσκόπων, με αποκορύφωμα την πρόσφατη ψήφιση νόμων  για το περιβάλλον και την τουριστική ανάπτυξη. Νόμοι που έχουν εγείρει πολλαπλές αντιδράσεις επιστημονικών φορέων  και αποφασιστικών κινημάτων ανά την Ελλάδα!

Από άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο ο αγώνας για την υπεράσπιση της φύσης από τα επενδυτικά συμφεροντα (ενεργειακά, τουριστικά, real estate κλπ) είναι κοινός. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Τήνου και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Να καταργηθούν ΑΜΕΣΑ οι πρόσφατα ψηφισμένοι νόμοι για το περιβάλλον και την τουριστική ανάπτυξη, που επιτρέπουν την καπιταλιστική εκμετάλλευση της φύσης από τους επενδυτές.

Να ανακληθούν οι άδειες εγκατάστασης  ανεμογεννητριών και να σχεδιαστεί η εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από μηδενική βάση.

Στο πρόσφατο στυλιζαρισμένο βίντεο του κ. Χατζηδάκη, απαντάμε πως το μέλλον των παιδιών του, δε θα το πληρώσουν τα δικά μας παιδιά.

Να αποσυρθούν τώρα οι κατηγορίες απο τους κατοίκους της Τήνου. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!"

Φωτογραφία από το parianostypos.gr
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ