Το ψηφοδέλτιο ΚΚΕ (μ-λ) στα Χανιά

Newsroom
Newsroom

Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές στις 25 Ιούνη χωρίς να θέτει κανένα εκλογικό δίλημμα.

Το ψηφοδέλτιο στα Χανιά παρουσίασε το ΚΚΕ (μ-λ).

Σε ανακοίνωση, αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές στις 25 Ιούνη χωρίς να θέτει κανένα εκλογικό δίλημμα.

            Επιμένουμε να δηλώνουμε ότι δεν αλλάζουν τα πράγματα από την κάλπη.

            Επιμένουμε να θέτουμε το βασικό διακύβευμα που αφορά το λαό μας: ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ! Πρέπει ο εργάτης, ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο αγρότης, ο συνταξιούχος, ο νέος να μην είναι απλά ψηφοφόρος, αλλά απεργός, διαδηλωτής δηλαδή πραγματική δύναμη υπεράσπισης και κατάκτησης δικαιωμάτων. Να γίνει από «αντικείμενο» εκμετάλλευσης, υποκείμενο ανατροπών και νικών γιατί: ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ – ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ!

             Επιμένουμε στην πρότασή μας για ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ. Είναι ανάγκη και υποχρέωση η σύγκλιση οργανώσεων και αγωνιστών για να συνδιαμορφώσουν τους πολιτικούς, κινηματικούς όρους συμβάλλοντας από κοινού να βγει μαζικά στον αγώνα λαός και νεολαία.

            Επιμένουμε ότι βασική προϋπόθεση για να νικήσει το δίκιο, είναι η  ΟΡΓΑΝΩΣΗ του κόσμου εκεί που εργάζεται, που σπουδάζει, που κατοικεί. Με σωματεία, συνδικάτα και συλλόγους, όργανα πάλης στα χέρια των εργατών, των εργαζομένων, των αγροτών, των φοιτητών και όχι κυβερνητικά και συνδιαχειριστικά παραρτήματα.

            Επιμένουμε στην κατεύθυνση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ -ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ. Γιατί, σ' αυτό το πεδίο διαμορφώνεται ο συσχετισμός δύναμης, μόνο μέσα απ’ αυτό μπορεί ν’ αλλάξει η ζωή και το μέλλον μας. Γιατί, οι κατακτήσεις στους όρους δουλειάς, σπουδών, περίθαλψης, ζωής δεν θα έρθουν με τη διαπραγμάτευση, τη συναλλαγή, το συμβιβασμό. Θα έρθουν με τη δύναμη των αγώνων που θα συγκροτούνται στην κατεύθυνση της ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ με το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.

            Επιμένουμε ότι μέσα σ' αυτούς τους αγώνες  αναδεικνύεται η ανάγκη και η δυνατότητα συγκρότησης και ενίσχυσης της ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ μέσα στο κίνημα. Αυτοί οι αγώνες θα φέρουν πιο κοντά όχι την αριστερή διακυβέρνηση ή την κυβερνητική εξουσία, αλλά θα ωριμάζουν το λαό μας και θα τον φέρνουν πιο κοντά στο ιστορικό καθήκον: το επαναστατικό τσάκισμα του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης και το χτίσιμο μιας άλλης κοινωνίας όπου ο εργαζόμενος λαός θα είναι το αφεντικό. Για μια Ελλάδα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ.

     Απευθυνόμαστε στους εργάτες, εργαζόμενους άνεργους, αγρότες συνταξιούχους, στους νέους μας    

            Να γυρίσουν την πλάτη στους κυρίαρχους. Να αρνηθούν (αυτ)απάτες και χρεοκοπημένες λογικές της ήττας και της ενσωμάτωσης. Να αψηφήσουν εκβιασμούς, να μην υποκύψουν σε ψευτοδιλήμματα.

            Να στηρίξουν, να ενισχύσουν και στην κάλπη την κατεύθυνση που παλεύει το ΚΚΕ(μ-λ). Να δηλώσουν και στην κάλπη ότι ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία θα είναι εδώ και την επόμενη μέρα. Με την οργή τους. Με τα δίκια τους. Με τους αγώνες τους. Για ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Για το μέλλον που μας αξίζει!

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΑΝΙΩΝ

1. ΚΟΚΟΛΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ του Νικολάου

2. ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΣΟΦΙΑ του Εμμανουήλ

3. ΧΑΡΤΖΟΥΛΑΚΗΣ-ΘΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ιωάννη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ