Ρέθυμνο: Πού επιτρέπεται και πού απαγορεύεται η κολύμβηση

Η απόφαση της Μ. Λιονή για τον χαρακτηρισμό των ακτών της Περιφερειακής Ενότητας

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε η Απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης σχετικά με τον χαρακτηρισμό των ακτών κολύμβησης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθυμνης.

Συγκεκριμένα: 

Α.  Επιτρέπεται η  κολύμβηση σε όλες τις ακτές που βρίσκονται στο Κρητικό και Λιβυκό Πέλαγος και δεν ανήκουν στις παρακάτω απαγορευμένες περιοχές.

Β. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κολύμβηση στα θαλάσσια νερά των παρακάτω ακτών Π.Ε. Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στις περιοχές:

 
  1. Στα λιμάνια αγκυροβόλια πλοίων-μαρίνες. 
 
  1. Διακόσια (200) μέτρα εκατέρωθεν εκβολής αγωγών λυμάτων. 
 
  1. Διακόσια ( 200 ) μέτρα εκατέρωθεν εκβολής εξόδου Βιολογικών Καθαρισμών.
 
  1. Διακόσια ( 200 ) μέτρα εκατέρωθεν εκβολής ποταμών.


Γ. Οι Ο.Τ.Α στις περιοχές ευθύνης τους,  πρέπει να προβαίνουν σε ενέργειες τήρησης των όρων υγιεινής στις ακτές κολύμβησης (καθαριότητα, αποδυτήρια, αποχωρητήρια, δοχεία απορριμμάτων κ.ά.)

Στις περιοχές όπου απαγορεύεται η κολύμβηση να τοποθετηθούν πινακίδες με την ένδειξη «Νερά ακατάλληλα για κολύμβηση» με τη φροντίδα των αρμόδιων φορέων (Ο.Τ.Α., Λιμενικών Ταμείων) στις περιοχές ευθύνης τους.

Η Διεύθυνση  Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ρεθύμνης θα διενεργεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα δειγματοληψίες και θα εκδίδει, εκ νέου Απόφαση Χαρακτηρισμού Ακτών Κολύμβησης  της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ