Σαρηγιάννης στο Livetalks: Το Ηράκλειο είναι κοντά σε σκληρό lockdown

Σαρηγιάννης στο Livetalks: Το Ηράκλειο είναι κοντά σε σκληρό lockdown

Τί είπε για το ενδεχόμενο lockdown - "Επικίνδυνο" το Ρέθυμνο, ασφαλή Χανιά και Λασίθι

Καμπανάκι κινδύνου χτύπησε για το Ηράκλειο ο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, με φόντο την επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση που δείχνουν η αύξηση των κρουσμάτων, η ραγδαία αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα αλλά και η επικράτηση του βρετανικού στελέχους του κορωνοϊού. 

"Στο Ηράκλειο  - ελπίζω να μη βγω αληθινός – θα ακουμπήσετε το όριο του να κοκκινίσετε περαιτέρω - και εννοώ το lockdown. Ελπίζω ενώ είστε κοντά να την... σκαπουλάρετε" είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Livetalks και τη Σώτια Πεντεδήμου ενώ αναφερόμενος στην υπόλοιπη Κρήτη, πρόσθεσε πως "το Ρέθυμνο έχει μέλλον ενώ Χανιά και Λασίθι είναι ασφαλή". 

Ερωτηθείς για το εάν εκτιμά ότι "φτάνει" το κοκκίνισμα του Δήμου Ηρακλείου, σημείωσε καταρχάς ότι βρίσκει "φυσιολογική την απόφαση για το Δήμο, λόγω της συγκέντρωσης σε αυτόν του πληθυσμού" και τάχθηκε υπέρ της λήψης προληπτικών μέτρων προκειμένου να μην φτάσουμε στο όριο 

"Με δεδομένη και τη δασπορά του μεταλλαγμένου στελέχους στην Κρήτη, καλό θα ήταν να ληφθούν προληπτικά μέτρα" είπε μεταξύ άλλων. 

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Σαρηγιάννη: 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ