Σε απεργιακούς "ρυθμούς" και η Κρήτη

Σε απεργιακούς "ρυθμούς" και η Κρήτη

Στην πανελλαδική κινητοποίηση συμμετέχουν Εργατικά Κέντρα, σωματεία, συνδικάτα και φορείς

Τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης, συνδικάτα, σωματεία και σύλλογοι του νησιού συμμετέχουν στη σημερινή πανελλαδική απεργία που πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενώ απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης.

"Στις 6 Απρίλη θα μιλήσει ο εργαζόμενος λαός", τονίζεται σε ανακοίνωση συνδικάτων και φορέων του Ηρακλείου που απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση. 

Στην Πλατεία Ελευθερίας πραγματοποιείται απεργιακή συγκέντρωση από - όπως αναφέρεται - "σωματεία και εργαζόμενους του Ηρακλείου, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους,  γυναίκες και νεολαία που έχουν «γονατίσει» από την ακρίβεια, που βλέπουν το  εισόδημά τους να ξεζουμίζεται, που παρακολουθούν με αποτροπιασμό τη βαρβαρότητα του άδικου πολέμου στην Ουκρανία, τη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό προγεφύρωμα, τις επιπτώσεις του σε όλους τους λαούς". 

φγ

Σωκράτης Βαρδάκης: «Ο λαός απεργεί και δείχνει την πόρτα της εξόδου στην κυβέρνηση της ΝΔ» 

Με αφορμή την 24ωρη γενική απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, ο Σωκράτης Βαρδάκης, βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία συμμετείχε στη συγκέντρωση των εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, από όπου δήλωσε:

«Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, έχουν φτάσει σε οριακό σημείο,  προσπαθώντας να επιβιώσουν μέσα σε συνθήκες ακραίας ακρίβειας,  αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων της κυβέρνησης και διεκδικούν το δικαίωμά τους σε αξιοπρεπή ζωή και εργασία.

Στη χθεσινή μας συνάντηση των εργαζομένων με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μας περιγράφηκε με τα μελανότερα χρώματα η οικονομική ασφυξία τους, η εργασιακή επισφάλεια που βιώνουν και αδιαφορία της Κυβέρνησης για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Είμαστε στο πλευρό των δίκαιων αγώνων και διεκδικήσεών τους. Οφείλουμε να ανακόψουμε με κάθε τρόπο τη βίαιη φτωχοποίηση της κοινωνίας και να την βγάλουμε από τα αδιέξοδα που δημιούργησε η κυβέρνηση της ΝΔ. Να καταπολεμήσουμε την αισχροκέρδεια που εξανεμίζει το εισόδημα των πολιτών και να προασπίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών. Ο λαός απεργεί και δείχνει την πόρτα της εξόδου στην κυβέρνηση της ΝΔ»

 

 

 

Δείτε επίσης:

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα: Συγκεντρώσεις και πορείες - Ποιοι εργαζόμενοι συμμετέχουν 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ