Σε καλύτερη κατάσταση η 47χρονη στο ΠΑΓΝΗ

Σταθερή, κρίσιμη ωστόσο, παραμένει η κατάσταση υγείας της 44χρονης Γλυκερίας - Γ.Χαλκιαδάκης: Σε σύνολο 345 ασθενών στο ΠΑΓΝΗ, μόνο οι 7 ήταν εμβολιασμένοι

Προσωρινή ήταν ευτυχώς η χθεσινή επιδείνωση της 47χρονης γυναίκας, η οποία νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ με εγκεφαλικό και παράλυση λίγο μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

«Ήταν παροδικό. Σήμερα είναι καλύτερα. Και βελτιώνεται η κλινική της εικόνα. Μπόρεσε να σηκωθεί όρθια και αυτό είναι ένα καλό σημάδι», σημειώνει ο Γιώργος Χαλκιαδάκης, διοικητής ΠΑΓΝΗ.

Στον αντίποδα, σταθερή, κρίσιμη ωστόσο, παραμένει η κατάσταση υγείας της 44χρονης Γλυκερίας που υπέστη θρόμβωση με τον εμβολιασμό της.

«Η κατάσταση της 44χρονης είναι σταθερά κρίσιμη. Δεν υποστηρίζονται τα λοιπά όργανα με φαρμακευτική αγωγή και περιμένουμε τ’ αποτελέσματα των εξετάσεων που έχουμε στείλει για να δούμε τα επίπεδα φαρμάκων για να ξεκινήσουμε τα τεστ εγκεφαλικής λειτουργίας».

Το αργότερο μέχρι αύριο οι γιατροί θα υποβάλλουν σε νέες εξετάσεις τη 44χρονη μητέρα τριών παιδιών για να διαπιστώσουν τα επίπεδα της εγκεφαλική λειτουργίας.

 

Μιλώντας στο MEGA, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γ.Χαλκιαδάκης είπε πως η κατάσταση της 44χρονης είναι σταθερά κρίσιμη. "Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δείχνουν ακόμη υψηλά επίπεδα φαρμάκων, οπότε δεν μπορούμε ακόμη να ξεκινήσουμε τα τεστ εγκεφαλικής λειτουργίας" - είπε, διευκρινίζοντας ότι εξετάσεις για τους δείκτες των φαρμάκων θα σταλούν και αύριο.

Αναφορικά με την 47χρονη, φαίνεται φως στον ορίζοντα καθώς όπως είπε ο κ.Χαλκιαδάκης "σήμερα με τη βοήθεια του φυσικοθεραπευτή μπόρεσε να σηκωθεί όρθια, κι αυτό είναι ένα καλό σημάδι".

Μόλις 7 εμβολιασμένοι στο νοσοκομείο

Μιλώντας για τη σημασία του εμβολίου, ο κ.Χαλκιαδάκης σημείωσε ότι σε σύνολο 345 ασθενών στη μονάδα Covid του ΠΑΓΝΗ, ως σήμερα, μόνο οι 7 ήταν εμβολιασμένοι και εξ αυτών μόνο οι 3 είχαν κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου - πρόκειται για ένα ποσοστό της τάξης του 0.86%.
 

Δείτε επίσης:

2.433 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 50 θάνατοι

Νέος θάνατος από επιπλοκές κορωνοϊού στην Κρήτη

111 ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης

123 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ