Σε νέες κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί

Σε νέες κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί

Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει η ΕΛΜΕ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει σήμερα Δευτέρα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο η ΕΛΜΕ συμμετέχει η παράταξη "Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών νομού Ηρακλείου". Η κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για τη μία μετά το μεσημέρι.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

"Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καταδικάζει την πολιτική της Υποχρηματοδότησης της Παιδείας, που έχει ως αποτέλεσμα τη δραματική υπολειτουργία των σχολείων, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους και την ύπαρξη πολλαπλών κενώνΟι 11.700 διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών -που αποτελούν κατάκτηση της αδιάλειπτης πάλης του εκπαιδευτικού κινήματος- δεν καλύπτουν παρά μόνο ελάχιστες ανάγκες της εκπαίδευσης, με δεδομένο ότι για πολλά χρόνια οι προσλήψεις των αναπληρωτών ξεπερνούν τις 55.000(!). Με αυτήν την έννοια, η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με σωρεία κενών, έτσι ώστε τα σχολεία να υπολειτουργούν, ενώ οι προσλήψεις των Αναπληρωτών στην Α φάση είναι ελάχιστες.

Καταδικάζουμε την πολιτική της αδιαφάνειας στις τοποθετήσεις και τις αποσπάσεις, της συγκάλυψης των κενών, με το αντιδραστικό μέτρο της «προτεραιοποίησης», την εγκατάλειψη της παράλληλης στήριξης και το ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα της Ειδικής Αγωγής. Τονίζουμε μάλιστα ότι, λόγω της πανδημίας, διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και 15 μαθητές στο τμήμα, ώστε να διασφαλιστεί η υγειονομική προστασία και η ομαλή λειτουργία των σχολείων. Παρά ταύτα, η κυβέρνηση κωφεύει, προσλαμβάνοντας ελάχιστους συναδέλφους στην πρώτη φάση και εκθέτοντας τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε μείζονα κίνδυνο.

Την ίδια στιγμή, δεν γνωστοποιούνται ΟΛΑ τα κενά, δεν τηρείται η διαφάνεια και εξατομικεύεται η σχέση εκπαιδευτικού-Διοίκησης (πχ ενημέρωση για προσλήψεις μέσω sms!), ενώ υπονομεύονται θεμελιώδεις συλλογικές και δημοκρατικές κατακτήσεις, με δεδομένο το αυταρχικό μέτρο του…διορισμού μελών του ΠΥΣΔΕ, αλλά και την περιστολή των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών και την ποινικοποίηση της συλλογικής πάλης.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Ø  ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ

Ø  ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Ø  ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΔΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ø  ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.

Ø  ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ"

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ