Σε τροχιά δημοπράτησης το έργο του φράγματος Μπραμιανών

Newsroom
Newsroom

Εντάσσεται στο πρόγραμμα του Υπουργείο Υποδομών και αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στους προσεχείς μήνες

Ανάμεσα στα μεγάλα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 3,2 δις ευρώ που θα προκηρυχθούν και θα ξεκινήσουν εντός του 2023 από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εντάσσεται και εκείνο του φράγματος των Μπραμιανών στην Ιεράπετρα.

Το εν λόγω έργο φιλοδοξεί να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες στην υδροδότηση στην περιοχή της Ιεράπετρας είναοι ενταγμένο στο πρόγραμμα του Υπουργείου, έχει προϋπολογισμό 70 εκατ. ευρώ και έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης από τον Οκτώβριο του 2021.

Σύμφωνα με το capital.gr το έργο του φράγματος βρίσκεται σε τροχιά δημοπράτησης στους προσεχείς μήνες, καθώς η ωρίμανσή του έχει προχωρήσει ικανοποιητικά.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο αφορά στην κατασκευή βελτιωτικών έργων στο υπάρχον φράγμα Μπραμιανών, την κατασκευή νέου φράγματος στον Μύρτο και έργα αποταμιευτήρα για παροχή ύδατος (άρδευση και περιβαλλοντικούς λόγους).

Στόχος του έργου είναι να ενισχυθεί σημαντικά το υδατικό δυναμικό του Ταμιευτήρα Μπραμιανού, να υπάρξει καλύτερη διαχείριση του υδάτινου στοιχείου της ευρύτερης περιοχής του Νομού Λασιθίου, καθώς και να προστατευτούν αντιπλημμυρικά.

Αναλυτικά το έργο περιλαμβάνει τα ακόλουθες συνοδές βελτιωτικές παρεμβάσεις:

α) την κατασκευή του φράγματος Μύρτου (χωμάτινο με αδιαπέρατο πυρήνα, ύψους 38μ. από τη θεμελίωση)
β) την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων (Διευθέτηση Ρεμάτων Μπραμιανού, Ρέματος Διαβατών και κατασκευή δικτύων ομβρίων σε περιοχές του οικισμού Γρά Λυγιάς)
γ) την κατασκευή συμπληρωματικών εργασιών φράγματος Μπραμιανού (κατασκευή νέου αγωγού μεταφοράς νερού από υδροληψία Καλαμαυκιανού στον ταμιευτήρα Μπραμιανού, μήκους περίπου 2,50χλμ)

Με πληροφορίες από capital.gr

Διαβάστε επίσης:

Ταμείο Ανάκαμψης: Προς δημοπράτηση φέτος ένα μεγάλο έργο στην Κρήτη

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση για το φράγμα Μπραμιανών

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ