Σεισμός, ένας χρόνος μετά: Άνοιξε η νέα φάση ενίσχυσης σεισμόπληκτων επιχειρήσεων

Newsroom
Newsroom

Σύσκεψη στο Αρκαλοχώρι, υπό τον Χρήστο Τριαντόπουλο

Μέχρι τις 11 Οκτωβρίου έχουν προθεσμία οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες να καταθέσουν αίτηση για το τρίτο σχήμα ενισχύσεων προς τους σεισμόπληκτους του Δήμου Μινώα Πεδιάδος και των άλλων περιοχών. 
Η σχετική πλατφόρμα, όπως ανακοίνωσε σε σύσκεψη στο Αρκαλοχώρι, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος, άνοιξε την Τρίτη. 

Σύμφωνα με τον κ. Τριαντόπουλο, 
από την πρώτη φάση καλύφθηκε το 70% της εκτιμηθείσας ζημιάς. 
Ο ίδιος επανέλαβε την βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο της διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών. 
Υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη "καλά δομημένων φακέλων" που κατατίθενται από τους σεισμόπληκτους. Όπως επεσήμανε σε ελλείψεις και παραλείψεις αποδίδεται το μικρό ποσοστό που έχει ικανοποιηθεί από τους 900 φακέλους σεισμοπλήκτων που έχουν ικανοποιηθεί μέχρι σήμερα. 
Παράλληλα επεσήμανε ότι και τα πρωτόκολλα κατεδάφισης προχώρησαν με βραδύ ρυθμό κυρίως λόγων της "εν εξελίξει" σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή, που καθιστούσε την διαδικασία επικίνδυνη. 
Να σημειωθεί ότι από τα 450 πρωτόκολλα κατεδάφισης που έχουν εκδοθεί, έχει υλοποιηθεί ένα ποσοστό περίπου 3% και συγκεκριμένα έγιναν 17 κατεδαφίσεις. 

Τριαντόπουλος Αρκαλοχώρι

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό βρέθηκε στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την μέρα που "χτυπήθηκε" από τα Ρίχτερ. Νωρίτερα, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη βρέθηκε στα εγκαίνια του ναού του Προφήτη Ηλία που "ξαναγεννήθηκε" μέσα από τα συντρίμμια...


 

O Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανώλης Φραγκάκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου, Γιώργος Μπαρμπαντωνάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμόπληκτων "Ελπίδα", Κώστας Γκαντάτσιος μίλησαν στην κάμερα του Cretalive.gr για τα προβλήματα που άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος στο "χτύπημα" της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Δείτε επίσης:

Ο σεισμός που σημάδεψε ζωές - Οδοιπορικό του Cretalive στις σεισμόπληκτες περιοχές

Ένας χρόνος από τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι: επιστημονική γνώση 100 σελίδων

Ο Προφήτης Ηλίας γιορτάζει αλλά δεν ... ξεχνά - Ένας χρόνος μετά...

Ένα χρόνο μετά, στο Δημοτικό Σχολείο, τίποτε δεν άλλαξε!

Τα SOS για τους σεισμούς - Εσείς τί γνωρίζετε;

 

Διαβάστε όλα τα ρεπορτάζ στο πλαίσιο του "Cretalive Εν ΔράσειΈνας χρόνος από το "χτύπημα" των ρίχτερ"

 


 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ