Σεμινάριο «Οίνος και Service» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του ΕΒΕΗ

Newsroom
Newsroom

Οι καταρτιζόμενοι θα αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις για το κρασί και νέες δεξιότητες σχετικά το σερβίρισμα, την αποθήκευση και τη συντήρησή του

Ένα πρακτικό σεμινάριο για το κρασί και τη σωστή διαχείρισή του διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για επαγγελματίες, αλλά και ερασιτέχνες που απασχολούνται ή πρόκειται να απασχοληθούν στο τομέα της εστίασης.

Με την καθοδήγηση του έμπειρου εισηγητή οι καταρτιζόμενοι θ΄ αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις για το κρασί και νέες δεξιότητες σχετικά το σερβίρισμα, την αποθήκευση και τη συντήρησή του, ώστε να παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πελάτες τους και να τους προτείνουν τις κατάλληλες ετικέτες κατά περίπτωση.

Ενότητες Σεμιναρίου:

Α) Εισαγωγή στον Οίνο

Τι είναι Οίνος;

Αμπελώνας - Οινοποίηση

Μέθοδοι οινοποίησης σε αφρώδη, λευκών, ερυθρωπών & ερυθρών Οίνων

Κατηγοροιοποίηση Οίνων

Ελληνικός Αμπελώνας

Μεγάλοι σταθμοί στην Ιστορία

Διεθνής Αμπελώνας

Β) Service Κρασιού

Προέλευση φυτού & ονοματολογία

Ανάγνωση ετικέτας

Sommelier

Βασικοί τύποι οίνου

Συνθήκες συντήρησης - Θερμοκρασίες

Εξοπλισμός

Service - Αποφυγή προβλημάτων

Μετάγγιση Οίνου

Γευσιγνωσία

Food and wine pairing

Terroir

Διάρκεια σεμιναρίου: 10 διδακτικές ώρες. Σάββατο 03/02/24,  10:00-14:15 και Κυριακή 04/02/24, 10:00-14:15.

Κόστος:  120€ ανά συμμετοχή.

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους, AMEA, φοιτητές,  ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.

Εισηγητής:

Δημήτρης Καρακωνσταντάκης, πτυχιούχος του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, κάτοχος WSET LEVEL 1,2 AWARD IN WINES QCF & Certificate Μοdern Sommelier, πιστοποιημένος στις αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Έχει μεγάλη επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία, εργάζεται ως Operation Manager στο AMIRANDES GRECOTEL BOUTIQUE RESORT και τα τελευταία χρόνια ως εκπαιδευτής σε Ι.Ι.Ε.Κ.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ