Σήφης Βαλυράκης: Η κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα και το λευκό αλιευτικό

Σήφης Βαλυράκης: Η κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα και το λευκό αλιευτικό

Τί λέει ο αυτόπτης μάρτυρας για τον διαπληκτισμό που φέρεται να είχε ο Σ.Βαλυράκης με τον καπετάνιο του αλιευτικού

Σε θρίλερ για γερά νευρά εξελίσσεται η υπόθεση του απροσδόκητου θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη.

Αν και το Λιμεναρχείο της Ερέτριας σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Χαλκίδας σαρώνουν την ευρύτερη περιοχή, από την Ερέτρια μέχρι το Αλιβέρι, φωτογραφίζοντας όλα τα αλιευτικά σκάφη προκειμένου στη συνέχεια να τα υποδείξουν στον αυτόπτη μάρτυρα, κανένα απ’ όλα αυτά δεν ταιριάζει, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, με την περιγραφή που έδωσε στην πρώτη του κατάθεση. Ο μάρτυρας θα δώσει νέα κατάθεση σήμερα το απόγευμα.

Οι λιμενικοί εκτός από τις φωτογραφίες συνέλεξαν και αντίγραφα ημερολογίων γέφυρας για να δουν αν κάποιο απ’ αυτά τα σκάφη ήταν την δεδομένη χρονική στιγμή στο σημείο όπου συνέβη το περιστατικό, χωρίς όμως να προκύψει ταυτοποίηση.

Ο μάρτυρας επέμενε στην πρώτη του κατάθεση ότι το αλιευτικό σκάφος που είδε ήταν λευκού χρώματος, όπως επέμενε και στο στοιχείο, ότι το συγκεκριμένο αλιευτικό δεν είχε τέντα. Ωστόσο κατά την επιτόπια αυτοψία των λιμενικών, όλα τα σκάφη που είδαν, είχαν τέντα. Γι’ αυτό τον έχουν καλέσει να προσέλθει και πάλι στο Λιμεναρχείο Ερέτριας, μήπως και αναγνωρίσει το αλιευτικό στις φωτογραφίες που θα του δείξουν.

Σύμφωνα πάντα με την πρώτη κατάθεση που έδωσε ο αυτόπτης -όπως ισχυρίζεται- μάρτυρας, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής μεταξύ 12.30 και 13.00 το λευκό αλιευτικό σκάφος ετοιμαζόταν να ρίξει δίχτυα, όταν εμφανίστηκε με το φουσκωτό του σκάφος ο Σήφης Βαλυράκης.

Ακολούθησε ένας λεκτικός διαπληκτισμός ανάμεσα στον καπετάνιο του αλιευτικού και τον Βαλυράκη με αποτέλεσμα ο πρώτος να στροβιλίσει δυο φορές το σκάφος του γύρω από το σκάφος του πρώην υπουργού, προκαλώντας κυματισμό με σκοπό να τον τρομάξει ή να τον πετάξει στη θάλασσα. Όμως ο αυτόπτης μάρτυρας που παρακολουθούσε από απόσταση περίπου 300 μέτρων, δεν είδε τον Βαλυράκη να πέφτει στο νερό, ενώ είπε πως το επεισόδιο κράτησε γύρω στα 5 λεπτά.

Η μαρτυρία του

Ο αρτοποιός - ερασιτέχνης ψαροντουφεκάς Κώστας Ασημάκος, είναι ο αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό διαπληκτισμού που υπήρξε -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του- μεταξύ του Σήφη Βαλυράκη και του καπετάνιου αλιευτικού σκάφους το μεσημέρι της Κυριακής μεταξύ 12.30 και 13.00.

Ο Κώστας Ασημάκος, όπως λέει στο protothema.gr, βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο «Νησί των Ονείρων» στο νότιο τμήμα του και παρακολουθούσε από απόσταση 400-500 μέτρων.

Συγκεκριμένα, θα πει: «Παρακολουθούσα το φουσκωτό σκάφος του Σήφη Βαλυράκη που είχε ξεκινήσει από το σπίτι του, το οποίο βρίσκεται μπροστά στη θάλασσα. Κατά την διάρκεια της διαδρομής, σχεδόν στα μισά της, του έσβησε μια φορά η μηχανή. Το έβαλε πάλι μπρος και συνέχισε όμως μετά από λίγο του έσβησε πάλι. Εκείνη τη στιγμή τον πλησίασε ένα αλιευτικό επαγγελματικό σκάφος λευκού χρώματος».

Στο ερώτημα, αν είναι σίγουρος για το χρώμα του σκάφους, ο αυτόπτης μάρτυρας είναι κατηγορηματικός: «100% δεν έχω αμφιβολία. Πάνω στο σκάφος διέκρινα ένα άτομο, το οποίο διαπληκτίστηκε με τον Σήφη Βαλυράκη».

Άκουσες τι ειπώθηκε μεταξύ τους;

«Αυτός με το αλιευτικό φώναξε προς τον Βαλυράκη, ότι θα φωνάξει το Λιμεναρχείο διότι αυτό που κάνει απαγορεύεται και ο Βαλυράκης του απάντησε. Τότε ο ψαράς με το καϊκι το περιέφερε δυο σβούρες γύρω από το φουσκωτό για να σηκώσει κυματισμό. Τότε ο ένας τράβηξε δεξιά και ο άλλος αριστερά».

Είδες τον Σήφη Βαλυράκη να πέφτει στο νερό;

«Εγώ ήδη είχα πάρει το καφέ στο χέρι και είχα γυρίσει πλάτη ξεκινώντας να φύγω. Ούτε παρατήρησα αν είχε πέσει μέσα στη θάλασσα ο άνθρωπος, ούτε κάτι άλλο. Εννοείται ότι αν είχα δει τον άνθρωπο να πέφτει μέσα στη θάλασσα, θα είχα ειδοποιήσει αμέσως το Λιμενικό».

Ο αυτόπτης μάρτυρας επιστρέφοντας σπίτι του γύρω στις 7 το απόγευμα, διάβασε σε ειδησεογραφικά sites ότι αγνοείται ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Επιτόπου ενημέρωσε στέλεχος του Λιμεναρχείου Ερέτριας με τον οποίο γνωρίζονται, χωρίς να του αναφέρει το περιστατικό με τον διαπληκτισμό, παρά μόνο το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε δυο φορές ο Βαλυράκης μέχρι να πλησιάσει στο «Νησί των Ονείρων» για να κάνει το ψάρεμα του. Το επόμενο πρωί έχοντας πληροφορηθεί τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, προσήλθε αυτοβούλως στο Λιμεναρχείο Ερέτριας ζητώντας να καταθέσει όσα ισχυρίζεται ότι είδε.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ