Σημαντικά έργα συντήρησης δρόμων, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης

Newsroom
Newsroom

Τα δύο έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ και αφορούν αποκαταστάσεις ζημιών από θεομηνίες και βελτίωση της οδικής ασφάλειας. 

Δύο σημαντικά έργα συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Ηρακλείου υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Άγιος Κύριλλος – Γερόκαμπος

Το πρώτο έργο αφορά τις άμεσες επεμβάσεις για την αποκατάσταση της πρόσβασης στο δρόμο «Άγιος Κύριλλος – Γερόκαμπος» από τις θεομηνίες,προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ. 

Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου από τον Περιφερειάρχη, παραβρέθηκαν ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Δήμαρχος Γόρτυνας Ελευθέριος Κοκολάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Καμπουράκης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κυρίλλου Νίκος Ερωτοκριτάκης. 

Το έργο προβλέπει άμεσες επεμβάσεις για την επισκευή και αποκατάσταση των προκληθεισών ζημιών στο οδικό τμήμα της διαδημοτικής οδού που συνδέει το Δημοτικό διαμέρισμα Αγίου Κυρίλλου με τον οικισμό Γέρο Κάμπο του Δήμου Γόρτυνας της Π.Ε. Ηρακλείου που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Πιτσίδια – Μάταλα

pitsidia

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπέγραψε το έργο για την συντήρηση του επαρχιακού δρόμου «Πιτσίδια - Μάταλα» προϋπολογισμού 740.000 €.  

Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Καμπουράκης, ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Γιάννης Φασομυτάκης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Πιτσιδίων Κωνσταντίνος Σπιθάκης. 

Το έργο αποσκοπεί στη συντήρηση τμημάτων επαρχιακών οδών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στο δρόμο Πιτσίδια - Μάταλα. 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ