Σητεία: Γέμισε το Πολύκεντρο για την παράσταση «18/9»
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «18/9» με πρωτοβουλία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου
.
Με απόλυτη επιτυχία και μαζική συμμετοχή των μελών και των φίλων του σωματείου μας ολοκληρώθηκε η θεατρική παράσταση «18/9», με πρωταγωνίστρια την εξαιρετική ηθοποιό Δώρα Χρυσικού, η οποία παρουσιάστηκε στην Σητεία στις 05/10/2026 στην αίθουσα Πολύκεντρο.
Η πρωτοβουλία αυτή του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λασιθίου αγκαλιάστηκε θερμά από τους συναδέλφους, οι οποίοι γέμισαν την αίθουσα, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη για ποιοτική ψυχαγωγία και συλλογικές πολιτιστικές δράσεις που μας φέρνουν πιο κοντά έξω από το εργασιακό περιβάλλον.
Πριν από την έναρξη της παράστασης, η Γραμματέας του Σωματείου Παντελάκη Ματούλα, απηύθυνε θερμό χαιρετισμό εκ μέρους του Σωματείου. Στην ομιλία της καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στην πλοκή της παράστασης, που ξετυλίγει με καθηλωτικό τρόπο τη δράση της Χρυσής Αυγής, εστιάζοντας στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης.
Αναφέρθηκε επίσης και στον αντίκτυπο που είχε και έχει όλη αυτή η φασιστική δράση στην κοινωνία μας ακόμα και τώρα . Ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται μόνο με δικαστικές αποφάσεις. Ο φασισμός αντιμετωπίζεται καθημερινά μέσα στους χώρους δουλειάς, τους χώρους εκπαίδευσης και τις γειτονιές. Τσακίζεται όταν δυναμώνει η οργάνωση στους συλλόγους και στα σωματεία, στους Φοιτητικούς Συλλόγους, στα Μαθητικά Συμβούλια και η πάλη για τα δικαιώματά μας. Βρίσκει τείχος όταν ο λαός και η νεολαία γνωρίζει την ιστορία και δεν αφήνει χώρο στη λήθη, το ψέμα, τη διαστρέβλωση και το ρατσιστικό δηλητήριο. Και αυτό είναι στοίχημα όλων μας.
Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια καθηλωτική ερμηνεία από τη Δώρα Χρυσικού, όπου έχει να κάνει με τη μνήμη, τον φόβο, το θάρρος και την ευθύνη του καθενός απέναντι στη βία, τον ρατσισμό και τον φασισμό. Η παράσταση απέσπασε το πιο θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.
Το Σωματείο εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους τους συναδέλφους και φίλους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, στα σωματεία και τους συλλόγους που στήριξαν την παράσταση αυτή, καθώς και στη σπουδαία πρωταγωνίστρια και τους συντελεστές της παράστασης για την αξέχαστη βραδιά που μας προσέφεραν.
Η προβολή της παράστασης συνεχίζεται, σε Άγιο Νικόλαο την Πέμπτη 08/10 στις 21:00 στον Κινηματογράφο “REX” και στην Ιεράπετρα την Παρασκευή 09/10 στην αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη”.
Η μαζική ανταπόκριση των μελών μας γεμίζει δύναμη να συνεχίσουμε τη διοργάνωση ανάλογων ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων.
- ΕΑΚΗ: "Πράσινο φως" για τη χρηματοδότηση της νέας πισίνας
- Μεσσαρά: Αθώος λόγω αμφιβολιών ο ενοικιαστής, 7 χρόνια κάθειρξη στον ιδιοκτήτη του θερμοκηπίου για τη γιγαντιαία χασισοφυτεία
- Σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός του Δήμου Χερσονήσου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας




