Σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού σε ώρα καθήκοντος

Σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού σε ώρα καθήκοντος

"Πότε επιτέλους θα αναγνωριστεί το επάγγελμα ως επικίνδυνο";

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου προκάλεσε ο τραυματισμός αστυνομικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, στην προσπάθεια σύλληψης δύο ατόμων που διακινούσαν ναρκωτικά. 

Σύμφωνα με την Ένωση, ο αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά και συγκεκριμένα του προκλήθηκαν πολλαπλά κατάγματα στο δεξί πόδι τα οποία χρήζουν χειρουργικών επεμβάσεων για την αποκατάσταση τους.

Με αφορμή το νέο αυτό περιστατικό, το συνδικαλιστικό όργανο τονίζει σε ανακοίνωσή του:

"Αντιπροσωπεία της Ένωσης μας, από την πρώτη στιγμή, επισκέφτηκε τον τραυματία συνάδελφό μας στο νοσοκομείο, διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα είμαστε δίπλα, τόσο στο πλευρό του όσο και της οικογένειας του, για ό,τι χρειαστεί.

Ο Έλληνας αστυνομικός με αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού προσπαθεί συνεχώς για την προστασία κάθε μέλους της κοινωνίας, αποτελεί όμως και ο ίδιος μέλος αυτής και κάποιος πρέπει να εξασφαλίσει και τη δική του προστασία.

Διαμαρτυρόμαστε εντόνως, προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να εξαλειφθεί η ανοχή και η ατιμωρησία σε τέτοιου είδους πράξεις και απαιτούμε να εφαρμοστεί η νομοθεσία που τιμωρεί τα διαπραττόμενα αδικήματα εις βάρος των Αστυνομικών και να υπάρξει η δέουσα στήριξη στο θεσμό της αστυνομίας για να επιτελέσει απερίσπαστα το έργο της.

Πόσοι αστυνομικοί πρέπει να τραυματιστούν και πόσοι να πέσουν εν ώρα καθήκοντος, για να αναγνωριστεί επιτέλους από την Πολιτεία το επάγγελμά μας ΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ";

  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ