Σπεύδουν να καταθέσουν τα χαρτιά τους για να εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί της Κρήτης!

Κατερίνα Μυλωνά
Κατερίνα Μυλωνά
Σπεύδουν να καταθέσουν τα χαρτιά τους για να εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί της Κρήτης!

Το υψηλό ενδιαφέρον των δασκάλων και καθηγητών για τους εμβολιασμούς από τα αδιάθετα εμβόλια, οδήγησε σε παράταση των δηλώσεων ως την Πέμπτη 1 Απριλίου

Της Κατερίνας Μυλωνά

 

 

 

Υψηλό είναι το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών της Κρήτης που κατέθεσαν αίτηση για να μπουν στις λίστες όσων θα εμβολιαστούν από τα αδιάθετα εμβόλια.

Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν πως ήδη περίπου 5.000 δάσκαλοι και καθηγητές έχουν υποβάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά ενώ η διαδικασία συνεχίζει να «τρέχει» ως αύριο, Πέμπτη 1 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι.

 

Ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου, κ. Μανώλης Μακράκης, αναφέρει πως μέχρι στιγμής έχουν υποβάλει αίτηση 301 δάσκαλοι, σε σύνολο 800, και 248 από τους 500 καθηγητές στο Λασίθι.

Εκείνο που προβληματίζει τους εκπαιδευτικούς είναι κατά πόσο τα αδιάθετα εμβόλια θα μπορέσουν να καλύψουν όλες τις ανάγκες.

Δεδομένων των συζητήσεων που γίνονται από κυβέρνηση και επιστήμονες, ο κ. Μακράκης φοβάται πως τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά θα αργήσουν να ανοίξουν, ενώ υπάρχουν φωνές που ζητούν οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία μετά το Πάσχα.

Μακράκης Λασίθι

Ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Μανώλης Μπελαδάκης, τονίζει πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο αναγνώρισαν την αναγκαιότητα προτεραιοποίησης των εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, θετικά εξέπληξε η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών, παρά τα όσα ακούγονται από ορισμένους για τα εμβόλια.

Μπελαδάκης

Μέχρι χθες στις 10 το πρωί, είχαν υποβάλει αίτηση 1594 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας στο Ηράκλειο, σε λιγότερο, δηλαδή, από 24 ώρες.

Αποφασίστηκε, λοιπόν, να υπάρξει παράταση προκειμένου να μπορέσουν και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί να καταθέσουν υπεύθυνες δηλώσεις στα σχολεία τους ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν και ότι μπορεί να γίνει χρήση των προσωπικών τους δεδομένων.

Από την ερχόμενη Παρασκευή 2 Απριλίου, οι αρμόδιοι θα έχουν στα χέρια τους τις λίστες, όπου οι εκπαιδευτικοί μπαίνουν σε προτεραιότητα ανάλογα, για παράδειγμα, την ηλικία τους. Έτσι, θα πρέπει να περιμένουν το τηλεφώνημα που θα τους λέει πού μπορούν να εμβολιαστούν. Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό να πάνε αμέσως στο εμβολιαστικό κέντρο, το τηλεφώνημα γίνεται στον επόμενο στη λίστα, χωρίς, όμως, ο πρώτος να χάσει τη σειρά του, θα κληθεί στο επόμενο εμβόλιο ή την επόμενη μέρα.

Δείτε επίσης:

Άνοιγμα σχολείων: Δεν θα αποδώσει το μέτρο των self tests, εκτιμά ο Γ.Τερζάκης

Τεστ κορωνοϊού και εμβόλια: τα δύο «όπλα» για την επαναλειτουργία των σχολείων

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ