Στ. Σηφάκης στο Livetalks: «Η υπογεννητικότητα είναι εδώ και μας καίει»

Στ. Σηφάκης στο Livetalks: «Η υπογεννητικότητα είναι εδώ και μας καίει»

Το Συνέδριο Γονιμότητας ακυρώθηκε, υπό το βάρος των αντιδράσεων - Πόσο ενημερωμένοι είμαστε ωστόσο;

«Ένα μείζον θέμα όπως αυτό της υπογεννητικότητας αντιμετωπίστηκε ευκαιριακά, πρόχειρα και αποσπασματικά» τόνισε στο Livetalks και τη Σώτια Πεντεδήμου ο μαιευτήρας – γυναικολόγος και επιστημονικός διευθυντής του Μητέρα Κρήτης Σταύρος Σηφάκης, αναφερόμενος στο Συνέδριο Γονιμότητας το οποίο ακυρώθηκε υπό το βάρος των αντιδράσεων που προκάλεσε το σποτ και όχι μόνο. Ένα σποτ που παρουσίαζε με το λάθος τρόπο το θέμα, καθώς «δεν είναι μόνο οι γυναίκες καριέρας που δεν τεκνοποιούν. Είναι και εκείνες που προσπαθούν να επιβιώσουν, να βρουν δουλειά, να αποκτήσουν προσόντα. Αυτές οι γυναίκες είναι που δεν τολμούν να κάνουν παιδί και το σποτ αποσιωπούσε την ευθύνη της πολιτείας και της κοινωνίας».

Σε κάθε περίπτωση για τον κ. Σηφάκη είναι «κρίμα που ένα κακό σποτ και μία κακή ίσως οργάνωση ακύρωσε μια προσπάθεια να έρθει στην επιφάνεια ένα θέμα που μας καίει. Η πολιτεία, οι γιατροί και η κοινωνία σιωπούμε» σπεύσει να προσθέσει καθώς «η υπογεννητικότητα και η υπογονιμότητα είναι εδώ. Και είναι αλήθεια ότι καθημερινά συναντάμε πολλές γυναίκες που μετά τα 40 τους χρόνια να εκλιπαρούν για βοήθεια».

Όπως τονίζει επίσης, ο ρυθμός γεννήσεων είναι 1,2 ανά ζευγάρι. Για να διατηρηθεί σταθερός ο πληθυσμός θα έπρεπε ανά ζευγάρι αυτός ο ρυθμός να είναι 2,1. «Η Ελλάδα γηράσκει με ταχύτατους ρυθμούς. Σε 20 χρόνια , το 1/3 του πληθυσμού θα είναι πάνω από 65. Αυτό είναι το πρόβλημα», σημειώνει ο Σταύρος Σηφάκης.

Ακούστε όσα δήλωσε στο Livetalks ο κ. Σταύρος Σηφάκης:

 

 

Δείτε επίσης:

Οι σφοδρές αντιδράσεις έφεραν την ακύρωση του Συνεδρίου Γονιμότητας

Υπογεννητικότητα: Τρομακτικό σενάριο για την Ελλάδα του 2100

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ