Στα ανατολικά, την Κυριακή, ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Διαβάστε την περιγραφή της εκδρομής

Στο σπήλαιο Σκοτεινού, τη Μονή Αγίας Ελεούσας, το Χαρασσό, το Σμάρι και τους Αποστόλους εξορμεί την Κυριακή 04.12.2022, ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Για τη διαδρομή οι διοργανωτές αναφέρουν:

Με το λεωφορείο θα φθάσουμε στο σπήλαιο Σκοτεινού ή Αγ.Παρασκευής.Μετά την επίσκεψή μας και μαθαίνοντας για την ιστορία του,θα ξεκινήσει η πορεία μας λίγο έξω από το χωριό Σκοτεινό από υψόμετρο 150μ.Λίγο μονοπάτι στην αρχή και στην συνέχεια χωματόδρομος θα φθάσουμε στην μονή Αγ.Ελεούσα(υψόμ.250μ).Μαθαίνοντας την ιστορία της,θα προχωρήσουμε από χωματόδρομο και θα φθάσουμε στο χωριό Χαρασσό(υψόμ.410μ).Διασχίζοντας το χωριό, θα συνεχίσουμε πάλι από χωματόδρομο και θα φθάσουμε στο 'μυλοτόπι' του Χαρασσού(υψόμ.460μ),με τους 3 στρογγυλούς ανεμόμυλους.

Λίγο χωματόδρομος στην συνέχεια και μετά θα κατηφορίσουμε σε ελεύθερο πεδίο με χαμηλή βλάστηση και θα φθάσουμε στο χωριό Σμάρι(υψόμ.330μ).

Ω.Π.  3  Β.Δ.  1

Όσοι επιθυμούν μπορούν να συνεχίσουν μέχρι το χωριό Απόστολοι.Από το Σμάρι με χωματόδρομο στην αρχή και στην συνέχεια από μονοπάτι θα φθάσουμε σε υψόμετρο 430 μ και στην συνέχεια θα κατηφορίσουμε από μονοπάτι και χωματόδρομο μέχρι το χωριό Απόστολοι(υψόμ.350μ).

Επί πλέον ώρα 1:15 λεπτά μετά το χωριό Σμάρι.

Συνάντηση όλοι μαζί και με το λεωφορείο θα μεταβούμε σε ταβέρνα της περιοχής για φαγητό,όποιος επιθυμεί.

 

Αρχηγός: Κοντάκης Στέλιος 6946195900

Αναχώρηση:  08:00

Δεν ξεχνάμε τις μάσκες προσώπου μέσα στο λεωφορείο.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ