Σταϊκούρας από το Ηράκλειο: Η κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να κοιτά το "επιχειρείν" στα μάτια

Newsroom
Newsroom

Σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, με εκπροσώπους του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της Κρήτης

Στα μέτρα στήριξης προς τους επιχειρηματίας που έχει λάβει η κυβέρνηση της ΝΔ αναφέρθηκε, νωρίς το απόγευμα, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο περιθώριο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, με εκπροσώπους του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της Κρήτης που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης.

"Είμαστε εδώ για να κάνουμε μια ανοιχτή, ειλικρινή συζήτηση απολογισμού και εκτιμήσεων για το μέλλον" - είπε ο κ.Σταϊκούρας, σε δηλώσεις του, υπογραμμίζοντας ότι "η κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να κοιτά το "επιχειρείν" στα μάτια". Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, "το 2019 ο επιχειρηματικός κόσμος της Κρήτης ζητούσε μειώσεις φόρων και εισφορών. Σήμερα πληρώνει φόρο εισοδήματος 22% από 29%, δεν πληρώνει εισφορά αλληλεγγύης και έχει και μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές. Οι μειώσεις φόρων, δηλαδή, είναι μόνιμες".

Χρήστος Σταϊκούρας Επιμελητήριο

Ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε τις διαδοχικές και πρωτόγνωρες κρίσεις στην Οικονομία - υγειονομική, ενεργειακή και την κρίση του πληθωρισμού - σημειώνοντας ότι "η κυβέρνηση άπλωσε και εξακολουθεί να απλώνει δίχτυ προστασίας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά". Αναφερόμενος στην Κρήτη, ο ίδιο ανέφερε ότι "από τα εργαλεία στήριξης της επιχειρηματικότητας, τα χρόνια αυτά των αλλεπάλληλων κρίσεων η Κρήτη έλαβε περίπου 2 δισ. ευρώ".

Ο κ.Σταϊκούρας μετέφερε μια νότα αισιοδοξίας λέγοντας πως με βάση τα ευρωπαϊκά στοιχεία το 2022 θα κλείσει ως χρονιά ρεκόρ για τις επενδύσεις και τις εξαγωγές, ενώ σημείωσε πως μειώνεται και η ανεργία. "Είμαστε πάνω του ευρωπαϊκού μέσου όρου στην Ανάπτυξη, παρά το δανεισμό , ωστόσο δεν εφησυχάζουμε" - σημείωσε.

Χρήστος Σταϊκούρας Επιμελητήριο

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης Μανώλης Κουμαντάκης, καλωσορίζοντας τον Υπουργό Οικονομικών στο Επιμελητήριο για τη σύσκεψη που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της ομοσπονδίας είχε επισημάνει:

"Θέλαμε να κάνουμε μια συζήτηση με ανοιχτό χαρακτήρα και να δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν στην οικονομία και τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να συνεργαστεί το επιχειρείν με την κυβέρνηση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά στην ανάπτυξη της χώρας. Πρέπει κάποια στιγμή να ξεφύγουμε από τις πολιτικές των επιδοτήσεων και να μπούμε σε μια διαδικασία ανάπτυξης της οικονομίας, να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία σε ολόκληρη τον οικονομικό κύκλο".

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε τις δηλώσεις του κ. Κουμαντάκη και του κ. Σταϊκούρα:

Ο κ.Σταϊκούρας έφτασε στο Ηράκλειο, από το Ρέθυμνο όπου βρέθηκε νωρίτερα σήμερα, ενώ αμέσως μετά επιστρέφει στην Αθήνα.

σταϊκούρας

σταϊκούρας

Σταϊκούρας

σταικούρας

 

Δείτε επίσης:

Σταϊκούρας: Χρονιά ιστορικού ρεκόρ για τις ξένες επενδύσεις και τις εξαγωγές το 2022

Σταϊκούρας από Ρέθυμνο: Τα έχουμε καταφέρει καλύτερα από ευρωπαϊκές οικονομίες

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να μειώνει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και να ενισχύει το επιχειρείν

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ