Στάση εργασίας και πορεία διαμαρτυρίας των ταξί στο Ηράκλειο

Newsroom
Newsroom

Διαμαρτύρονται για την υποκλοπή, όπως αναφέρουν, του μεταφορικού έργου.

Όπως ανακοινώθηκε, μετά απο ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ηρακλείου τη Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  απο τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι, με κινητοποίηση των οχημάτων ΤΑΞΙ, και μηχανοκίνητη πορεία προς το κέντρο της πόλης. 

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Θα απαιτήσουμε:

  • να μπεί ένα τέλος στην υποκλοπή του μεταφορικού έργου των ΤΑΞΙ από τα ΕΙΧ, 
  • να ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ η τροπολογία της ΝΤΡΟΠΗΣ που προστέθηκε πρόσφατα από την υπουργό Ολγα Κεφαλογιάννη, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού. 

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση της ασυδοσίας, της αδυναμίας ελέγχου από τις ελεγκτικές αρχές των πειρατών που υποκλέπτουν το μεταφορικό έργο των ταξί,  πλέον είναι ανεξέλεγκτη και εκτός ελέγχου. Με την τυχόν ψήφιση και της συγκεκριμένης τροπολογίας βάζουν άλλη μια μπρόκα στη ταφόπλακα που χρόνια τώρα νομοθετικά σχεδιάζουν οι κυβερνήσεις ενάντια στο ΤΑΞΙ.

Τους λέμε ξεκάθαρα ότι οι σχεδιασμοί τους δεν θα περάσουν. 

Αν νομίζουν ότι εν μέσω τουριστικής σεζόν, μήνα Ιούλιο, θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, λέμε στη κυβέρνηση και στα επιχειρηματικά συμφέροντα που την συμβουλεύουν, ότι είναι γελασμένοι και θα μας βρούν μπροστά τους ακόμα πιο δυνατούς, ακόμα πιο αποφασισμένους. Το καλοκαίρι θα είναι «θερμό».

*Το ραντεβού για τη συγκέντρωση των οχημάτων και την έναρξη της μηχανοκίνητης πορείας με τα ΤΑΞΙ είναι από τις 9:30 το πρωί, στο χώρο του αεροδρομίου Ηρακλείου, όπου μετά τις 10:00, θα ξεκινήσει η μηχανοκίνητη πορεία προς το κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα προς τα γραφεία του ΕΟΤ στη πλατεία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου. 

**Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι θα υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης στη πόλη του Ηρακλείου και στο Αεροδρόμιο για τη προστασία της στάσης εργασίας και με υλικό για την ενημέρωση των πολιτών".


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ