Στ.Γαβαλάς: "Το ελαιόλαδο της Κρήτης πρέπει να φεύγει μόνο τυποποιημένο"

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Στ.Γαβαλάς: "Το ελαιόλαδο της Κρήτης πρέπει να φεύγει μόνο τυποποιημένο"

Του Αντώνη Παντινάκη 

 

“Να προχωρήσουμε όλοι μαζί για το καλό και το συμφέρον του κρητικού ελαιοπαραγωγού” είναι η πρόσκληση που απηύθυνε προς τον ΣΕΒΙΤΕΛ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Σταύρος Γαβαλάς.

Παραμένοντας σταθερός στην θέση ότι “το ελαιόλαδο ΠΓΕ Κρήτης πρέπει να φεύγει τυποποιημένο και μόνο, γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο ο παραγωγός μπορεί να καρπωθεί την υπεραξία αυτού του προϊόντος”, ο κ. Γαβαλάς κάλεσε τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου να βάλει νερό στο κρασί του, τονίζοντας ότι “η Κρήτη είναι γεμάτη τυποποιητήρια, υπερσύγχρονα, που μπορούν να τυποποιήσουν όσο λάδι θέλουν”.

gavalas

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου διεμήνυσε πως “από εδώ ελαιόλαδο ΠΓΕ Κρήτης σε βυτία δεν θα φύγει επ’ ουδενί”, αφήνοντας ορθάνοιχτο παράθυρο συμπόρευσης υπό μία πολύ αυστηρή προϋπόθεση: “Ας έρθουν να συνεργαστούμε να τυποποιούμε το λάδι εδώ και να το παίρνουν τυποποιημένο”.

Σύμφωνα με τον κ. Γαβαλά, στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη της Περιφέρειας, ο ΣΕΒΙΤΕΛ δεσμεύτηκε ότι θα επανεξετάσει το θέμα, στο αμέσως επόμενο συμβούλιό του.

Κατόπιν τούτου, και συνυπολογίζοντας τις ασκούμενες πιέσεις των τελευταίων ημερών, ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου εκτιμά ότι θα γίνει η “υποχώρηση – υπέρβαση που πρέπει”, διότι δεν γίνεται να μην λαμβάνεται υπόψιν μια πρόταση, η οποία όπως διατείνεται ο κ. Γαβαλάς, απηχεί την άποψη και του νησιού και των Κρητών τυποποιητών που βρίσκονται στον ΣΕΒΙΤΕΛ.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ