Στη Βαλένθια της Ισπανίας εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Αρχανών

Newsroom
Newsroom

Στα πλαίσια της Διαπίστευσης Erasmus+.

Στη Βαλένθια της Ισπανίας βρέθηκαν από 6 έως 10 Μαρτίου 2023, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Αρχανών Μπρουχούτα Αργυρώ (πληροφορικός) και οι καθηγητές Αλεξάκη Μαρία-Ελένη (οικιακής οικονομίας) και Τυλλιανάκης Εμμανουήλ (πληροφορικός), στα πλαίσια της διαπίστευσης Erasmus+ που υλοποιεί το σχολείο (κωδ. Σχεδ. 2022-1-EL01-KA121-SCH-000054938) .

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση:

"Πιο συγκεκριμένα οι εν λόγω εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν το Colegio Nuestra Senora De Monte-Sion προκειμένου να παρακολουθήσουν μαθήματα πληροφορικής και νέων τεχνολογιών (ICT lessons). Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί είδαν από κοντά τον τρόπο διδασκαλίας των Ισπανών συναδέλφων τους, συμμετείχαν και οι ίδιοι σε εκπαιδευτικά σενάρια με τη χρήση των εργαλείων Arduino, Lego Spike,  Tinkercad, Scratch, Ultimaker Cura κ.α. και έλαβαν μέρος σε εργαστήρια δημιουργίας ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, ρομποτικής, 360ο virtual tours και υλικών κατασκευής κτιρίων.

494859

Επίσης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα άλλων ειδικοτήτων, να παρατηρήσουν πως εργάζονται οι εκπαιδευτικοί και το υπόλοιπο προσωπικό του Colegio Nuestra, να δουν πως χρησιμοποιείται η ψηφιακή τεχνολογία στην τάξη αλλά και στα διοικητικά ζητήματα του σχολείο,  να ανταλλάξουν ιδέες και καλές πρακτικές, να επισημάνουν διαφορές και ομοιότητες μεταξύ του ελληνικού και του ισπανικού εκπαιδευτικού συστήματος και να ενημερωθούν για τα έργα Erasmus+ που υλοποιεί το σχολείο υποδοχής.

5958696

Τέλος το Colegio Nuestra την ίδια περίοδο υποδέχτηκε εκπαιδευτικούς και μαθητές από την Πορτογαλία, την Γαλλία και την Αυστρία στα πλαίσια άλλων προγραμμάτων Erasmus+ . Έτσι οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Αρχανών άδραξαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις με τους υπόλοιπους ευρωπαίους συναδέλφους τους και να διευρύνουν το δίκτυο γνωριμιών και συνεργασιών του σχολείου τους". 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ