Στο "κόκκινο" η αγωνία για χιλιάδες συμβασιούχους - Η κρίσιμη δικαστική "μάχη"!

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Μια διαφορετική "παρέλαση" αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή

Χιλιάδες είναι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε διάφορες υπηρεσίες και στο νομό Ηρακλείου, που περιμένουν με τεράστια αγωνία την εκδίκαση, την ερχόμενη Παρασκευή, των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει, κατά καιρούς, προκειμένου να παραμείνουν στην εργασία τους.

Πρόκειται για υποθέσεις, που εκκρεμούν από το 2017, ενώ εκατοντάδες εργαζόμενοι παραμένουν στις δουλειές τους με προσωρινές διαταγές.

Μόνο στον Δήμο Ηρακλείου, στο δρόμο κινδυνεύουν να μείνουν 650 συμβασιούχοι σε διάφορες υπηρεσίες.

Έτσι, την ερχόμενη Παρασκευή 24/3 στις 9:30 το πρωί, εκδικάζονται στις δικαστικές Αρχές τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω δικαστήριο έχει πάρει πολλές αναβολές από το 2019- 2021 εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Τα συνολικά 650 άτομα εργάζονται σε διάφορες ειδικότητες όπως π.χ. Υπηρεσίας Καθαριότητας, Πρασίνου, Τεχνικές Υπηρεσίες, Νεκροταφείου καθώς και σε Διοικητικές Υπηρεσίες. 

«Όλοι θα βρισκόμαστε στα δικαστήρια Ηρακλείου την ερχόμενη Παρασκευή ενώ πρέπει να σημειώσετε ότι και οι μόνιμοι υπάλληλοι στηρίζουν τον αγώνα μας» αναφέρει στο cretalive ο κ. Μιχάλης Καρασάββας, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου κι εκλεγμένος στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στον "αέρα" οι εργαζόμενοι

Σε γενικές γραμμές, οι 650 εργαζόμενοι δουλεύουν στο δήμο, από το 2015 μέχρι και σήμερα, ενώ όλοι εκτελούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο κ. Καρασάββας «έχουμε 70 συμβασιούχους στην Υπηρεσία Καθαριότητας, που δουλεύουν από το 2015 έως σήμερα, ενώ έχουν προσληφθεί κανονικά με αξιοκρατικά κριτήρια μέσω ΑΣΕΠ και εκτελούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

«Επίσης και το 2019 προσλήφθηκαν επιπλέον 80 υπάλληλοι και πάλι μέσω ΑΣΕΠ. Οι υπόλοιποι προσλήφθηκαν μέσω κοινοφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ ενώ κάποιοι εργαζόμενοι προσλήφθηκαν την περίοδο της καραντίνας λόγω covid19 και κάποιοι που προσλήφθηκαν πριν 8 μήνες από την Πολιτική Προστασία του Δήμου» τονίζει ο ίδιος.

«Η κ. Μαρία Καναβάκη, αλλά και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, βρίσκονται στο πλευρό μας καθώς δέχονται ότι οι υπηρεσίες είναι αποδεκατισμένες και εάν τυχόν οι συμβασιούχοι απολυθούν οι υπηρεσίες θα έχουν τρομερό πρόβλημα στη λειτουργία τους» καταλήγει ο κ. Μιχάλης Καρασάββας.

 

(Φωτογραφία αρχείου)

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ