Στη Βιάννο για το Άγιο Πνεύμα ο Σ. Βαρδάκης

Στη Βιάννο για το Άγιο Πνεύμα ο Σ. Βαρδάκης

Βαρδάκης: «Ιερή μας υποχρέωση να τιμούμε καθημερινά τους ήρωές μας, δίνοντας με ομοψυχία και ενότητα τους δικούς μας αγώνες»

Στον Ομαλό Βιάννου, στη λειτουργία του Εσπερινού στο Άγιο Πνεύμα, παρευρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, παρουσία πλήθους κόσμου.

Με αφορμή την ημέρα τιμής στην Εθνική Αντίσταση και τον εορτασμό στη μνήμη των πεσόντων Βιαννιτών, ο κ. Βαρδάκης κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων και δήλωσε:

«Ο αγώνας των Βιαννιτών που αντιστάθηκαν την περίοδο της κατοχής, αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα ηρωισμού και γενναιότητας, απέναντι στη φρίκη του ναζισμού. Το ολοκαύτωμα της Βιάννου, ένα από τα μεγαλύτερα ολοκαυτώματα της Ευρώπης, παραμένει στη συλλογική, ιστορική μας μνήμη, συνοδευόμενο από την ιερή υποχρέωση να τιμούμε καθημερινά τους ήρωές μας,  δίνοντας με ομοψυχία και ενότητα τους δικούς μας αγώνες».

Παράλληλα με τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Αντίσταση, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, ο Δήμος Βιάννου γιορτάζει την Ημέρα Φύσης στο Οροπέδιο του Ομαλού απαράμιλλου φυσικού κάλους και ταυτόχρονα προστατευόμενη περιοχή του δικτύου Natura 2000.  

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ