Στη Βουλή το θέμα του Δημοτικού Σχολείου του Έλους Κισάμου

Στη Βουλή το θέμα του Δημοτικού Σχολείου του Έλους Κισάμου

Με παρέμβαση του βουλευτή Μανούσου Βολουδάκη

Με ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης ζητά εξηγήσεις για το γεγονός ότι και πάλι φέτος το Δημοτικό Σχολείο του Έλους Κισάμου δεν χαρακτηρίζεται ως δυσπρόσιτο. Ζητά επίσης να τροποποιηθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση. Σημειώνεται ότι ο Μ.Βολουδάκης είχε εδώ και μήνες θέσει το θέμα τόσο στην αρμόδια Υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη όσο και στην Υπουργό, όπως είχε δημόσια ανακοινωθεί.

(Συνάντηση με Κεραμέως:  https://www.facebook.com/mvoloudakis/photos/a.913146165391198/3071041542934972/?type=3&theater 

Συνάντηση με Ζαχαράκη: https://www.facebook.com/mvoloudakis/photos/a.913146165391198/2775247975847665/?type=3&theater)

 

To κείμενο της ερώτησης: 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως

Θέμα: Χαρακτηρισμό του Δημοτικού Σχολείου Έλους Κισάμου ως δυσπρόσιτου

Το Δημοτικό Σχολείο του Έλους Κισάμου, ως το 2018 εντάσσονταν στα σχολεία που χαρακτηρίζονταν από το Υπουργείο Παιδείας δυσπρόσιτα. Ο χαρακτηρισμός αυτός βασίζονταν στα πραγματικά δεδομένα της απόστασης από τα αστικά κέντρα και της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου. Ο χαρακτηρισμός ως δυσπρόσιτο, οδηγούσε σε πρόσθετη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών που διορίζονταν εκεί, διευκολύνοντας τη στελέχωση του σχολείου. 

Τη σχολική χρονιά 2019-2020, χωρίς το χαρακτηρισμό του δυσπρόσιτου, σε συνδυασμό με τις καταστροφικές εν γένει ρυθμίσεις του νόμου Γαβρόγλου που ίσχυε ακόμη, το Δημοτικό του Έλους στελεχώθηκε πλήρως μόλις το Φεβρουάριο!

Πρέπει να σημειωθεί, ότι οι νεροποντές του 2019 προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής οι οποίες δεν έχουν ακόμη πλήρως αποκατασταθεί, και οι οποίες δικαιολογούν ακόμη περισσότερο το χαρακτηρισμό του δυσπρόσιτου. 

Παρά τα δεδομένα αυτά και τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, το Δημοτικό του Έλους δεν εντάχθηκε στα δυσπρόσιτα για τη σχολική χρονιά 2020-2021. Για όποιον γνωρίζει την περιοχή, η σχετική εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής είναι ακατανόητη. 

Ερωτάται η Υπουργός: 

  • Με ποιο σκεπτικό δεν χαρακτηρίζεται ως δυσπρόσιτο το Δημοτικό Σχολείο του Έλους Κισάμου;
  • Προτίθεται η Υπουργός να τροποποιήσει την Υπουργική Απόφαση  64543/Δ1 ώστε να συμπεριλάβει και το Δημοτικό Σχολείο του Έλους Κισάμου; 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ