Στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, ο Γιάννης Κουράκης

Παρευρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης «Η Ελλάδα μετά την Επανάσταση: Καλλιτεχνικοί Θησαυροί από τη Συλλογή Κρασάκη»

Στα εγκαίνια της έκθεσης «Η Ελλάδα μετά την Επανάσταση: Καλλιτεχνικοί Θησαυροί από τη Συλλογή Κρασάκη», που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρευρέθηκε.  ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης, προσκεκλημένος από τον Δήμο Χανίων.

Μετά την τελετή των εγκαινίων, ο κ. Κουράκης ερωτηθείς για την έκθεση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Παρευρεθήκαμε απόψε τα εγκαίνια μιας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας έκθεσης, του Δήμου Χανίων που τιμά τον τόπο και ανταποκρίνεται απόλυτα στον χαρακτηρισμό που της αποδίδεται, ως ένα από τα σημαντικότερα εικαστικά αφιερώματα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Όλα τα εκθέματα προέρχονται από την εκπληκτική συλλογή του Μιχάλη και της Τίνας Κρασάκη και η παρουσίασή τους στο κοινό της Κρήτης, αποτελεί μια σημαντική προσφορά που  αποτυπώνει τις διαστάσεις των αγώνων και θυσιών των ηρώων του '21, που οδήγησαν στην απελευθέρωση του Γένους των Ελλήνων.

Οφείλω να συγχαρώ όλους τους παράγοντες του Δήμου Χανίων που φρόντισαν για την υποδειγματική παρουσίαση της έκθεσης, που παρέχει ταυτόχρονα  μια ποιοτική και αισθητική απόλαυση στους επισκέπτες, αλλά και  .το ζεύγος Κρασάκη για τα σπουδαία εκθέματα .που διέθεσαν.

 

Δείτε επίσης:

Κ. Σακελλαροπούλου: Ο Βενιζέλος κατόρθωσε να διατηρήσει αλώβητη την Κρητική του ταυτότητα

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ