Στη δίνη της υποστελέχωσης το Κέντρο Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Εκτός 52 συμβασιούχοι- Αγωνία για το μέλλον των υπηρεσιών

Σημαντικά προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης μετά και τις απορριπτικές αποφάσεις των δικαστηρίων, σύμφωνα με τις οποίες έμειναν χωρίς δουλειά 52 συμβασιούχοι.

Το τελευταίο διάστημα οι αποδυναμωμένες υπηρεσίες αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα δυσλειτουργίας καθώς οι συμβασιούχοι, που υπηρετούσαν ως επικουρικό προσωπικό στις δομές, έχασαν τις θέσεις εργασίας τους όταν πριν δύο εβδομάδες περίπου εκδόθηκαν οι απορριπτικές αποφάσεις από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ένα μεγάλο μέρος εξ αυτών είχε κινηθεί δικαστικά και παρέμενε μέχρι πρόσφατα στο Κέντρο Πρόνοιας της Περιφέρειας με χορήγηση προσωρινής διαταγής από το δικαστήριο. Ωστόσο η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι εκδικάστηκε στο δικαστήριο και εκδόθηκε απορριπτική απόφαση.

Σημειώνεται όμως ότι σε έτερο δικαστήριο εκδόθηκαν δύο αποφάσεις οι οποίες δέχονται τα ασφαλιστικά μέτρα άλλων εργαζομένων οι οποίοι παραμένουν στις θέσεις εργασίας τους. Προς το παρόν πάντως είμαστε σε αναμονή για την κοινοποίηση της πρόσφατης απόφασης του δικαστηρίου και για το λόγο αυτό παραμένει άγνωστος ο αριθμός των συμβασιούχων που αφορά η εν λόγω απόφαση.

Πάρα ταύτα οι απορριπτικές αποφάσεις αφορούν σε 52 συμβασιούχους οι οποίοι εργάζονταν, μέχρι πρότινος, σε πλήθος ειδικοτήτων όπως καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση και άλλες ειδικότητες που απασχολούνται στις δομές του Κέντρου Πρόνοιας.

Έτσι το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόνοιας, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Cretalive, έχει προχωρήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που προέκυψαν λόγω της έκτακτης συγκυρίας είτε μέσω προσφυγής είτε σε συνεργείο για την κάλυψη ειδικοτήτων όπου επιτρέπεται.

Επίσης το Δ.Σ. μεριμνά και για την τακτική υποβολή του ετήσιου προγραμματισμού για τον φορέα από πλευράς ειδικοτήτων ο οποίος υποβάλλεται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (στο εξής ο φορέας θα υπάγεται στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας) τόσο για μόνιμο προσωπικό όσο και για επικουρικό.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν το Κέντρο Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης βρίσκεται σε αναμονή των ενεργειών του Υπουργείου για όλα τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας στην Ελλάδα.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

photo: Charlein Gracia via Unsplash

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ